pasta met kokkeltjes Boy Schuling

Pasta met kokkeltjes van Boy Schuiling

Witte wijn heb ik standaard in de koelkast liggen dus ik was al een heel end voor dit heerlijke pasta recept met kokkels haha. In een handomdraai staat dit eenvoudige maar echt heel smaakvolle gerecht van JRE chef Boy Schuiling (visrestaurant ´t Pakhuus) ook bij jou op tafel. Ik vermoed dat hij mijn karaktertrek ´tikkeltje ongeduldig´ wel heel serieus heeft genomen want het is in nog geen twee minuten klaar. Hoor je wat ik zeg? T-W-E-E minuten lieve mensen!

ingrediënten

– tagliattelle

– kokkels (de iets luxere variant vongole mag natuurlijk ook)

– 2 of 3 sjalotjes

– 1 rode peper

– knoflook

– witte wijn

bereidingswijze

Zet een ruime pan water met zout op het vuur. Voeg de pasta toe als het kookt en roer even door. De pasta is klaar als ze beetgaar zijn.

tip: als je het water proeft waarin je de pasta gaat koken zou het speeksel spontaan in je mond moeten lopen. dan heb je er voldoende zout in gedaan.

pasta vongole boy schuiling

Snipper intussen de sjalotjes, pers de knoflook en ontlijst de rode peper en snijd deze in gelijke ringetjes. Doe vervolgens een klein beetje olie in een koekenpan. Hierin zet je de gesnipperde sjalotjes, de geperste knoflook en de rode peper heel kort aan. (Zet het vuur zo hoog mogelijk). Voeg nu de kokkels toe en schudt het geheel goed om. Doe er een flinke scheut witte wijn bij zodat de kokkeltjes mooi open stomen. Dit hele proces duurt echt nog geen 2 minuten. Voeg nu de zeekraal toe en blijf het regelmatig omschudden. Ondertussen giet je de pasta af en meng je deze in de pan met de kokkels. Nog even een keer goed door elkaar zetten, alles op een mooie schaal en klaar ben je!

tip: ook lekker met scheermesjes, wulken of mosseltjes

myramadeleineinquarantaine

Do you like what you see? In de reeks #myramadeineinquarantaine maakte ik al meer eenvoudige gerechten die ik kreeg van de allerbeste chefs die ons land rijk is, Kijk bijvoorbeeld maar eens naar het recept van Edwin Vinke** voor een pastasaus bomvol groente of het recept voor de vrolijke pokebowl van Eric Swaghoven. Als ik het kan…dan jij zeker!

Met lieve groeten,

3 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s