Over mij

Als foodwriter, met een grote, groeiende community op social media (inmiddels zelfs bijna 78.000 gelijkgestemden uit Belgie en Nederland), heb ik mijn plek binnen de foodsector helemaal gevonden: passie, emotie, esthetiek, creativiteit, trends, verbinding…alles wat voor mij persoonlijk zo belangrijk is, komt in deze sector zo prachtig samen. Een kadootje!

I enjoy watching people do what they love, because it is a great way to learn how to do so yourself. It’s both contagious and inspirational

REPORTAGES 

Regelmatig heb ik het privilege speciale events bij te wonen of foodies te interviewen, en breng ik daarna hun wereld in woord en beeld (print & online). Zo kan het gebeuren dat ik de ene dag in gesprek ben met innovatieve productontwikkelaars of gedreven (horeca)ondernemers en de andere dag met succesvolle foodbloggers. Soms ook met de allerbeste topchefs die Nederland rijk is…altijd hebben ze een ding gemeen. Ze werken met dezelfde passie en toewijding. En dat vind ik heerlijk inspirerend!!

RECEPTEN?

Kooktechnieken beheersen, mooie combinaties bedenken, liefde hebben voor kwalitatieve ingredienten …onvermijdelijk als je lekker wilt eten, omdat je door culinaire verwennerij bij topchefs weet dat het nog zoveel beter kan. Daarom ook bij mij thuis altijd alles met aandacht en liefde, vers en voor zover mogelijk zelf gemaakt, van sauzen tot soepen, van stoofpotjes tot pasta’s. Maar een blog met enkel recepten…die heb ik niet en dat is een bewuste keuze. Daar zijn er immers echt al meer dan genoeg van!

Tenminste….dat dacht ik.

Ik dacht online wel veilig weg te komen als functionele chef voor mijn gezin, als inspirator en aanjager van de andere chef in huis, the hubs, als dekker van een mooie tafel en buiten mijn gezin als de toeschouwer, de beschrijver, de bewonderaar, de genieter…maar door mijn culinaire ervaringen heb ik nu toch, geheel onbedoeld, mensen blijkbaar heel nieuwsgierig gemaakt naar wat er dan in hemelsnaam bij ons thuis op tafel staat.

Vandaar dus af en toe ook persoonlijke familie recepten. Vaak geinspireerd op onze vele jaren in Texas, onze mooie jaren in Belgie, mijn krankzinnige culinaire ervaring als au pair op een chique chateau in Frankrijk of op al die ontelbare keren dat ik in Spanje was,

FLEXANISTISCHE BOURGONDIER

Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende food-overtuigingen: vegetariers, veganisten, superfoodies, no wasters…ik omarm ze allemaal en heb vermoedelijk van elk een beetje. Misschien dekt de term flexanistische bourgondier (als dat al bestaat) wel het best de lading: Iemand die dolgelukkig wordt van de complexiteit, aandacht en smaaksensaties tijdens een diner in een Michelin sterren restaurant… maar ook van de eenvoud van een kroketje uit de muur. Iemand die een dagje zonder vlees heerlijk vindt… maar ook af en toe heftig kan verlangen naar een serieuze Texaanse steak.

Some days you eat salad and go to the gym. Some days you eat cupcakes and refuse to put on pants. It’s called balance

Alles in balans….en zoniet dan loop ik gewoon nog een ‘strafrondje’…

With love,

3 reacties

 1. Monique

  Vanmorgen even kennisgemaakt met jou.
  Je was in Den Bosch met fietsers en ik heb toen 3 foto’s gemaakt; 2 horizontaal en 1 verticaal voor instagram met station ‘s-Hertogenbosch op de achtergrond.
  Je kwam bij mij al binnen met een geweldig open enthousiaste uitstraling.Het woord flexanistisch past denk ik wel bij jou.
  Ik hoop dat jullie een leuke dag hebben gehad.
  Ik zit dus niet op instagram maar had jou kaartje gekregen en was wel nieuwsgierig.
  Heel veel succes met al wat je doet en nog gaat doen.

  Geliked door 1 persoon

  1. myramadeleine

   Heb ik helemaal nooit meer gereageerd op je spontane leuke berichtje! Dat was inderdaad een leuke kennismaking daar in Den Bosch. Je foto heeft een eeuwig plekje op mijn site gekregen zoals je hebt gezien : ) Super blij mee! Wie weet komen we elkaar nog weleens tegen x

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s