recept edwin kats

indiase samosa´s met aardappel-appel zalf van Edwin Kats*

Koken met ingrediënten uit Brabant is natuurlijk altijd een goed idee maar nu telers, boeren en producenten door de coronacrisis met veel overschotten blijven zitten is het een ´extra´ goed idee!

Samen met VisitBrabant brengen we vier Brabantse topchefs samen met vier bevlogen (online)foodies uit onze provincie. Steeds een ander droomduo dat aan de slag gaat met een doos van Boerschappen vol verrassingen uit het seizoen. Zij halen al jaren dagelijks ultraverse producten op bij lokale boeren en bezorgen deze in de vorm van boodschappenboxen bij ons thuis. Daar eet je niet alleen beter van maar ook lekkerder!

Dit keer de beurt aan topchef Edwin Kats, van de beide met Michelinster bekroonde restaurants Noble en Noblekitchen , die echt onmiddellijk volmondig ja zei tegen dit idee. #enikvondhemalzoleuk! We koppelden hem aan de bourgondische foodie Ilona van de foodblog Worstenbrood en Wijn (en sinds kort ook haar eerste boek: het bourgondische bitterballenboek ), Als fan van het eerste uur van topchef Edwin een match made in heaven.

Chef Edwin ontving de doos als eerste, bedacht er mooie recepten mee en Ilona ging er thuis mee aan de slag. Het uitgewerkte recept voor dit vegetarisch voorgerecht (4pers) is dan ook volledig te danken aan de creativiteit van Edwin en het perfectionisme van Ilona!!

Ingrediënten

worstenbrood en wijn
het eindresultaat van Worstenbrood en Wijn

Bereidingswijze

1. Snijd de paneer in 12 driehoekjes en laat 1 uur marineren met 3 blaadjes gesneden basilicum, een scheutje olijfolie, peper, zout en de theelepel baharat.

2. Maak puree van de krieltjes door ze 20 minuten te koken en fijn te stampen, of gebruik een pureeknijper voor een fijner resultaat.

3. Schil de appel – bewaar wat van de schil – en snijd in kleine blokjes.  Roer de blokjes door de puree en breng op smaak met zout, kleine klontjes boter en olijfolie. Dit is je aardappel-appelzalf of je hete bliksem zoals Ilona het noemt.

4. Rol de driehoekjes paneer in filodeeg: Dit gaat het makkelijkst door het filodeeg (aan de lange kant) in 4 lange repen te snijden, deze in te smeren met olie, de kaas in de linker onderkant van het filodeeg te leggen en de hoek rechtsonder naar boven te vouwen zodat er een driehoekje ontstaat. Vouw totdat je een driehoekje overhoudt en de hele reep deeg gebruikt is.

5. Bak de driehoekjes krokant in een pan met wat olie. Laat ze even uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met nog een beetje zeezout en serveer ze op de aardappel-appelzalf/hete bliksem.  

6. Maak het gerecht af met fijngesneden reepjes rode appel schil en kleine blaadjes basilicum.

blond bier brouwerij frontaal
´.zo…en dan nu het biertje´, laat Edwin me via de app weten
(Freehand Blond – Frontaal Breda)

Benieuwd naar het gerecht van ons vorige droomduo? Via deze link zie je wat chef Torben Bouterse van restaurant Hemminway en foodie Simone van Foodquotes samen op tafel hebben gezet!

Met lieve groeten,

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s