souffle recept

Vanille Soufflé van Wilco Berends*

Wat ik heel prachtig vind is dat de allerbeste chefs die ons land rijk is, ons spontaan een kijkje geven in eigen keuken nu hun restaurants noodgedwongen dicht zijn en toffe recepten met ons delen voor thuis. En zo kon het gebeuren dat #myramadeleineinquarantaine vandaag ineens in de keuken stond voor de vanille soufflé van sterrenchef Wilco Berends. …Ik geloof niet dat de verse vanille die ik deze zomer meebracht uit het land van de vanille, Mauritius, zich een beter einde had kunnen wensen. Bakken jullie mee?

Ingrediënten

– 5 verse eierdooiers

– 160 g magere kwark

– 50 g witte basterdsuiker

– 1 vanillestokje

– 4 verse eiwitten

– 50 g poedersuiker

Bereidingswijze

Bestrijk je souffléschaaltjes met boter (ik gebruikte twee ramekins met een diamater van 12 centimeter) en bestrooi die met kristalsuiker waardoor een dun laagje suiker ontstaat in het schaaltje.

Meng de eierdooiers met de basterdsuiker, kwark en vanille.

Sla het eiwit en de poedersuiker tot een schuim, maar zorg dat dit niet te stijf is.

Meng het kwarkmengsel met het eiwit en vul de schaaltjes tot de rand. Strijk deze glad af met een paletmes of de achterkant van een gewoon mes.. Ga met de duim langs de rand van het schaaltje en wrijf dit randje schoon (waardoor de soufflé mooi egaal kan rijzen en niet vastplakt aan de rand).

Plaats de soufflés in de oven op 205 graden (zonder luchtcirculatie) gedurende 10 minuten (tijd hangt af van het formaat van de schaaltjes) en decoreer je met een laagje poedersuiker.

Tip: maak een inkeping bovenin en doe er een bolletje vers vanille roomijs in

De ingredienten voor het volgende recept dat ik kreeg van sterrrenchef Soenil Bahadoer**, een fantastische kokos masala soep staan al op mijn boodschappenlijstje!

Met lieve groeten,

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s