aardbeien dessert

aardbeiensoep met hangop en sabayon van scharreleitjes van dick middelweerd**

´Afblijven´, zeg ik tegen de middelste als ik hem met een bak aardbeien naar zijn kamer zie gaan. ´Daar ga ik nog iets mee maken zo.´ Hij is not amused. ´hashtag neverwastegoodstrawberries mom!´ Als niet veel later de aardbeiensoep met hangop en een sabayon van Brabantse scharreleitjes klaar is vraag ik ´En?´ Hij likt zijn lepel schoon en zegt ´hashtag behalvealsdickmiddelweerderietsmeeverzintdan´ : )

Ingrediënten (4 pers)

aardbeien


Aardbeiensoep:
– 300 gr aardbeien van Van Haperen in Prinsenbeek
– 30 gr poedersuiker

Hangop van yoghurt:

– 300 gr hangop van 1000 ml yoghurt van de ambachtshoeve in Raamsdonk
– 60 gr poedersuiker

Sabayon van scharreleitjes:

– 6 eidooiers van Lekker n´ei in Oirschot
– 60 ml witte wijn
– 40 gr poedersuiker

– Extra aardbeien om te garneren
– Evt. wat verveine blaadjes, verse munt of limoenrasp om mee te garneren

Bereiding

Hangop van yoghurt:

Leg een schone theedoek of kaasdoek in een zeef of vergiet en hang deze in een kom. Giet de yoghurt hierin en laat een nacht in de koelkast staan. Breng de hangop op smaak met poedersuiker en evt. een uitgeschraapt vanillestokje.
 
Aardbeiensoep:
Draai de aardbeien fijn met de poedersuiker met een staafmixer.

Sabayon:
Klop met een mixer de 6 eidooiers luchtig op met de witte wijn en poedersuiker.

Opmaak
Doe de aardbeiensoep in een diep bord, schep een flinke lepel hangop in het midden. Plaats hier op wat gehalveerde aardbeien. Rasp evt. nog een limoentje erover en decoreer met wat verveine blaadjes. Als laatste voeg je de sabayon toe.

dessert met aardbeien

Niet alleen Michelinchef Dick Middelweerd ** van restaurant Treeswijkhoeve in Waalre bezorgde me in de #myramadeleineinquarantaine reeks een prachtig dessert recept. Ook de Michelinchefs Wilco Berends , Paul Kappé en Andre Gerrits deelden al een zoete afsluiter voor een fijn diner. Via de linkjes in hun naam vind je ze zo!

Met lieve groeten,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s