Villa Pastorie

Tilburg is leuk! En net als Breda eigenlijk steeds leuker, maar laat ik bij het begin beginnen…Aan de Piushaven in Tilburg, op zo´n vijftien minuten trappen van het station, ligt Villa Pastorie.

Zo´n plek die voelt alsof je thuis komt en laat dat nou ook precies de bedoeling zijn. ´Als het teveel op horeca gaat lijken stoppen we ermee!´ riep Michel ooit tegen zijn vrouw. De bediening heeft bij voorkeur dan ook geen horeca ervaring. Het servies hoeft echt niet precies te matchen en de verschillende kleine ruimtes mogen best allemaal hun eigen sfeertje hebben.

In deze oude pastorie komen buurtgenoten gewoon voor de gezelligheid (ze bestaan!) servetten strijken en kan er ook zomaar ineens iemand in badjas voorbij stiefelen die even gauw beneden koffie komt halen. Lekker gemoedelijk allemaal en vooral niet gehaast.

Bij mooi weer zit je er bovendien gebakken in hun fantastische stadstuin of zalig langs het water. Beetje bootjes kijken of -nog leuker- dappere Tilburgers die verkoeling zoeken in het kanaal.

Wij gingen voor de fantastische Red Velvet Cake van hun eigen winkeltje Zoete Moed. Sowieso een must visit adresje naast de pastorie omdat je er de meest geweldige Tilburgse hebbedingetjes vindt.

Op het terras vertelt eigenaar Michel intussen honderduit. Over de toffe samenwerking met De Houtloods en Eetbar de Wagon bijvoorbeeld. Met wie hij voor deze zomer een wel heel leuk reisje over Tilburgs water -inclusief garantie op dolfijnen(!)-, land en spoor bedacht.

Honderduit dus maar wel op het gemekske met af en toe een kleine pauze als er -alweer- een bekende langs komt fietsen…

Villa Pastorie |Overnachten | Restaurant | Hoevenseweg 2 | Tilburg

Met lieve groeten,

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s