Foodhall Breda

Één plek bomvol wereldkeukens, twee centrale bars en gezellige zitjes. Met zicht op de grote kerk van Breda, kun je hier dagelijks terecht voor lunch, diner of een borrel zonder dat je allemaal hetzelfde hoeft te bestellen.

fotocredits eerste drie foto´s: professioneel genieter Inanda Rovers

Eindelijk kunnen we schrijven dat Foodhall Breda haar deuren geopend heeft! Aan de Reigerstraat, op nog geen tien minuten lopen van station Breda, bevindt zich sinds half april  in een voormalige bioscoop, een stadse foodhall. Na bijna tien jaar leegstand heeft dit gebouw vol historie, een culinaire bestemming gekregen. En wat voor één! Maar liefst 18 mini-restaurants zorgen na al die jaren weer voor de gezellige drukte die het verdient.

Zeven dagen per week kun je hier vanaf het middaguur terecht voor lunch, diner of een gezellig drankje aan de bar. Niet onmiddellijk een plek voor een romantisch diner voor twee of voor een top of the bill eetervaring maar wel heel gezellig voor groepen, een date night met vriendinnen of voor gezinnen met kinderen. Alles loopt hier gemoedelijk door elkaar. Niet zo vreemd, want met een enorm aanbod wereldkeukens onder dit ene dak is er dan ook echt voor ieder wat wils.

Wij laten ons verleiden door de borrelplanken met ter plekke gemaakte pinchos bij Plateau Cru. Proberen, nu we er toch zijn, toch ook maar gelijk de shared platter bij VIET MI die er onweerstaanbaar lekker uit ziet op de tafel naast ons. Vol lenterolletjes, mini loempia´s en huisgemaakte sauzen. Met als dessert een Braziliaanse Açaí bowl (uitspraak assa-jie) bij Samba Food. Met zoveel passie en liefde gemaakt dat ik hem gelijk geloof als hij zegt dat we hem nooit ergens beter gaan vinden in Nederland. Volledig voldaan nemen we toch ook nog maar een doosje Turkse Baklava met pistache mee voor thuis…

Zo gaat dat bij een foodhall. Je kan zo veel of zo weinig bestellen als je zelf wil. Heerlijk zonder wachtrijen of reserveringen en alles met pin. Bestel een drankje aan de bar en zoek een fijn plekje. Vandaaruit maak je op je gemak een rondje om je keuze te maken, neem je een pieper mee terug naar je tafel en wacht je tot je gerechtje klaar is.

…Wel om de beurt anders is je tafel misschien weg!

Foodhall Breda | Reigerstraat 24 | Breda

Met lieve groeten,

3 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s