Restaurant de Lindehof**


Als er ergens uniek gegeten kan worden op heel hoog niveau dan is het wel in Nuenen bij restaurant de Lindehof. Patron cuisinier Soenil Bahadoer verandert de klassieke Franse keuken, dankzij zijn Hindoestaans Surinaamse achtergrond feilloos in exotische niet alledaagse combinaties die je bijblijven. Alsof de Franse keuken altijd al bedoeld was voor Indiase invloeden!

Kijkje in de keuken

´Kom, dan drinken we eerst een glaasje Champagne in de keuken´. Soenil schenkt twee royale glazen Bollinger in, terwijl hij vertelt over zijn inspiratie bronnen, het elke dag presteren op het allerhoogste niveau, het toch nóg beter willen worden…als ineens, zomaar tussen twee zinnen door een luide, dringende code klinkt. Het mag misschien lijken alsof hij volledig in ons gesprek zit, maar ontgaan doet Chef niets! De betekenis blijft voor ons een raadsel maar de voltallige keukenbrigade reageert in koor. Ik vermoed dat chef´s table klaar is voor het volgende gerecht maar persoonlijk had ik ´pas op wat je zegt, journalist in de keuken gesignaleerd!´ ook een leuke gevonden.

Warme omarming

Voor de amuses en het diner schuiven we aan een prachtig gedekte tafel in de hoek van het restaurant. Eén van de blikvangers is voor mij zonder twijfel de zwarte marmeren wand die samen met de donkere vloer zorgt voor een figuurlijke warme arm om ons heen. Met een hele sfeervolle verlichting, comfortabele stoelen en een ontspannen jazzy sound op de achtergrond worden we vervolgens extra lekker ingestopt. ´Zitten jullie goed?´ .´…Je maakt een grapje zeker? Wij zitten hier méér dan prima!

Exotisch kunstenaar

Op tafel wacht ons een kunstige tandoori krokant en daarbij een espuma van gegrilde paprika. Op een afzonderlijk plateau een krokantje gemaakt van nasi met daarop een chutney van komkommer en masala en een creme van Surinaamse pinda. Een brandade gemaakt van aardappel en kabeljauw van de bbq met daaronder Shina, een typisch Hindoestaanse snack. Daarbij een worstje van kip en kreeft met een creme van spicy mango en een brioche broodje van kerrie gevuld met kip curry…dit bedoelen ze dus met de unieke exotische smaaksignatuur van Soenil. Door de uitgesproken smaken van zijn herkomst, dacht ik terug aan onze mooie reizen en zelfs heel even aan een kortstondig exvriendje van lang, lang geleden….

Alsof de klassiek Franse keuken altijd al bedoeld was voor Hindoestaans Surinaamse invloeden

Ultieme verleiding

´Deze bonbon neem je het best tussen duim en wijsvinger, niet te hard knijpen en dan in een keer in je mond´ En wat er dan gebeurt…dat zou je eigenlijk zelf moeten ervaren. Deze zinnenprikkelende bonbon, gevuld met een gazpacho van rode kool en daar bovenop een schuim gemaakt van mosterd maakt werkelijk alle zintuigen wakker. Voor mij het ultieme bewijs dat je met ingredienten daadwerkelijk iemand kunt verleiden.

Maar omdat je nooit direct moet vertellen hoe het afloopt, stop ik met de spoilers en laat ik de fantastische langoustine, langzaam gegaarde shortrib, de zalige zonnevis en het kleurrijke dessert even voor wat het is. Ook de ´kip met liefde´ geserveerd door de onderhoudende sommelier Edgaras (aan wie ik alleen al een heel leuk artikel zou kunnen wijden) en zijn zorgvuldig gekozen wijnen, laat ik als verrassing.


merengue gemaakt van kouseband met sap van tamarinde en daarop een miso van gele linzen.

Mosselen met lemmetje (ingelegde Surinaamse limoen), ramanas en een schuim van mosselvocht en kokos

Neus voor talent

Soenil heeft namelijk een neus voor professioneel talent en dan wel liefst met een sterke eigen identiteit. Elk gerecht maken we aan tafel kennis met een andere #lindeboy en natuurlijk de enige echte #lindegirl Tessa die zorgvuldig in de gaten houdt of deze eigenzinnigheid keurig gedoseerd blijft. Het zorgt voor een mooie en vooral aangename dynamiek tijdens het diner. Zo brengt kundig sommelier Edgaras , ´zeg maar Eddy´, spannende wijnen met snelle gevatte grapjes en een batterij aan hashtags voor Instagram. En komt ook jonge, veelbelovende Tim met kennis en een vlotte babbel een aantal keer aan tafel. Hoe verschillend en eigen ze ook zijn, een paar dingen hebben ze gemeen: heel veel respect voor Chef, de drive om te excelleren en dankbaarheid voor zijn vertrouwen.

#delindeboys #delindegirl en ondergetekende

De reacties op mijn Instagram stromen intussen binnen. Naast de overweldigende bevestiging van mijn fantastische ervaring en interesse ook eens aan te schuiven, is tevens zijn aantrekkelijke uiterlijk maar weinig dames ontgaan. Chef is er inderdaad zo één die het allemaal heeft lieve ladies!

En we hebben het er niet over gehad in de keuken net maar het kan niet anders dan dat deze culinaire meesterverleider geinspireerd wordt door de liefde. Elk gerechtje zit vol gevoel, passie en hartstocht.

…niet alleen voor dat onderwerp kom ik graag nog eens terug!

Met lieve groeten,

Restaurant De Lindehof** | Beekstraat 1 | 5671 CS Nuenen

5 reacties

  1. Ger Van den Brand

    We waren in de buurt, maar hadden jouw review nog niet gelezen. Komt tijd, komt Lindehof***. Mooi artikel, trouwens.

    El mié., 27 feb. 2019 13:41, WordPress.com escribió:

    > myramadeleine posted: ” Als er ergens uniek gegeten kan worden op heel > hoog niveau dan is het wel in Nuenen bij restaurant de Lindehof. Patron > cuisinier Soenil Bahadoer verandert de klassieke Franse keuken, dankzij > zijn Hindoestaans Surinaamse achtergrond feilloos in exotische ” >

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s