Anne&Max verrast met zwarte aïoli

Anne, zullen we samen een bijzonder vegetarische sandwich maken voor de Vegetarische Restaurantweek? Max

Chemistry

Hij houdt van pure, eerlijke producten die met aandacht worden bereid, alleen van hele goede koffie én van vernieuwing. Zij houdt ervan iedereen in zijn waarde te laten, haar gasten te verwennen en van een oprechte glimlach bij het schenken van een glaasje wijn.

Of was het nou andersom? Zij de innovator, de idealist en degene met een duidelijke visie. En hij de gastvrije, de dromer, de genieter. Is het eigenlijk uberhaupt wel een stel? Het zou ook zo maar broer en zus kunnen zijn. Of hele goede vrienden. Het blijft een interessant raadsel maar één ding is na mijn bezoekje in elk geval duidelijk: ze zijn al jááááren samen en kunnen met elkaar lezen en schrijven.

Dezelfde normen en waarden

Zo trouw als Anne en Max aan elkaar zijn, zo trouw zijn ze aan hun zorgvuldig gekozen leveranciers. ´Als je dezelfde waarden nastreeft dan groei je samen´  Met inmiddels veertien huiskamers door het hele land, waar je elke dag welkom bent voor een kop koffie, lunch of hartige hapjes in de middag, blijven ze voortdurend met hen op zoek naar verrassende maar bovenal verse, kwalitatieve, duurzame producten en combinaties. Kortom, gerechten met een goed verhaal.

Zwarte aïoli

En als dan de nationale week zonder weer vlees zich weer aandient, met daarbij de vegetarische restaurantweek dan wil Max natuurlijk ook met iets nieuws komen, verrassen. Zo zit hij in elkaar. Want heerlijk vegetarisch eten doe je natuurlijk niet alleen thuis, maar ook uit! Max wil je samen met samenwerkingspartner Lisimo laten zien, proeven en ervaren hoe fantastisch de groentekeuken kan smaken. Of je nu vegetarier bent, regelmatig vegetarisch eet, of net begint met een dagje minder vlees: proeven is geloven. Speciaal voor de vegetarische restaurantweek, bedachten ze samen een wel heel sensationeel lunchgerecht met -ja echt-, ZWARTE aïoli. Diepdonker van kleur en zachtzoet van smaak door het gebruik van gefermenteerde knoflook. Deze bijzondere aïoli in combinatie met geroosterde rode biet, courgette en op smaak gebrachte avocado zorgt voor een hemels samenspel!

Zwarte aïoli, heerlijk bij een stuk vers afgebakken stokbrood, als verrassing bij een bietencarpaccio of bij warm gerookte zalm. Dat de diep donkere kleur helemaal on trend is, is enkel nog een mooie extra


Kip of het ei

Een bewuste foodlover schreef mij onlangs dat ze de hummus van Anne&Max zo verschrikkelijk lekker vond maar toch een beetje teleurgesteld was toen ze erachter kwam dat ze deze niet zelf maakten. Laat bij mij de ervaring nou precies andersom zijn! Per toeval mocht ik onlangs meekijken bij Lisimo, producent van de ambachtelijke verse pesto´s, tapenades, sauzen die Anne&Max gebruikt en dus ook van de verrassende zwarte aïoli. Door de enorme aandacht en liefde voor deze koelverse producten werd ik juist benieuwd naar de toepassing in gerechtjes en kwam ik bij Anne&Max terecht!

Laat je ook ve(ga)rrassen

Kom je je in maart ook eens laten ve(ga)rassen? Op het zonnig terras bij Anne&Max in jouw stad om ook een steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld?

Op deze manier wordt de wereld een stukje mooier maken voor iedereen, ook voor bourgondische flexitariers zoals ik, ineens wel heel erg makkelijk en aantrekkelijk!

met lieve groeten,

 

———————————Samenwerking———————————— 

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s