Eat, sleep, relax, repeat

Een paar weken eerder al passeerden we de afslag. Vlak voordat we de Belgische Ardennen inreden voor een weekendje weg. Dus hier ligt het Belgisch Limburgse Bilzen! Halverwege Hasselt en Maastricht. In amper tien minuten sta je op het Vrijthof of op de Grote Markt van Hasselt. Maar vandaag? Vandaag ga ik mooi nergens meer heen…

De perfecte sfeer

Dit keer neem ik namelijk wel de afslag en sta ik plots oog in oog met het historische kasteeldomein Alden Biesen en de vroegere Rentmeesterwoning. Deze laatste werd onlangs smaakvol uitgebreid met een ultramoderne vleugel waar het leven aangenaam is. In het lounge gedeelte brandt een uitnodigend haardje, het licht is sfeervol gedimd en op de achtergrond klinkt zachtjes -toeval bestaat niet- lounge muziek die ik zelf jaren terug grijs draaide. Mocht je, net als ik, gevoelig zijn voor sfeer….bij deze!

Eat

Onderdeel van het verblijf in dit prachtige luxe hotel Martin´s Rentmeesterij is een bezoek aan het inpandige restaurant Akko waar jonge topchef Kevin Bonnano geconcentreerd al druk in de weer is in de open keuken. ´Ik probeer zoveel mogelijk met lokale producten te werken met een grote rol voor groente. En het gerechtje vanavond waar ik het meest trots op ben? Dan denk ik toch het dessert´.

Het is nog even wachten tot het tijd is voor de veelbelovende afsluiter. Na een glaasje Schorpion Brut uit het naastgelegen Vliermaal, serveert Kevin,
de voormalige chef van Jong Keukengeweld, eerst nog een fijn gerechtje met kreeft, frisse appel en komkommer, overgoten met een heerlijke dashi. Om te vervolgen met een malse kalfslende met diverse bereidingen van mais, ui en sauce Bearnaise. Het dessert is, zoals beloofd, een pareltje van passievrucht, witte chocola en tonkabonen. Vergezeld door een Franse dessertwijn dit keer uit de Gascogne. Je vindt de ambitie van deze jonge chef en zijn jonge team terug op het bord. Daar kan niet anders dan nog eens een mooie notering uitkomen!

Drink

Slechts één gang en één glazen deur verder en je staat midden in het oorspronkelijke gedeelte. Door het gebruik van veel glas en ook hier het stijlvol doorgetrokken moderne interieur, loopt de nieuwe aanbouw naadloos over in het historische gedeelte. Knap gedaan! De sympathieke jonge gastvrouw stelt de jonge Syriër Elias Edlbi aan me voor. Een professionele bartender met een verhaal. Hij ontvluchtte de oorlog en is nu bartender in zijn eigen sfeervolle cocktail domein in dit hotel. Neem bij hem plaats aan de bar en ik beloof je een avond met de meest fantastische cocktails en bevlogen verhalen!

Sleep

Over de kamer kan ik weinig anders melden dan dat het meer dan dik in orde was….zelfs ondanks het feit dat ik de slaap maar moeilijk kon vatten. Na een avond heerlijk eten, drinken en genieten heeft mijn hoofd altijd wat tijd nodig om volledig te ontspannen. Daar kan zelfs de luxe van Martin´s Rentmeesterij niets aan doen ; )

Relax and repeat

´S morgen, eenmaal fris bij de receptie wordt me gevraagd of ik nog tips heb maar kan maar met moeite iets bedenken. Behalve misschien een alternatief zacht kussen in de kast? Voor kleine ladies zoals ik, voor wie een stevig kussen te hoog ligt? ….blijken ze nota bene al in bestelling! Hier wordt duidelijk gestreefd naar perfectie. De allerlaatste puntjes op de i.

Na het ontbijt loop ik nog even naar de Wellness waar de temperatuur zo aangenaam is en de ligbedden er zo uitnodigend bij staan dat zelfs ik het geen straf vind ook even in bikini te verschijnen.

…en je begrijpt, toen ging ik dus écht helemaal nergens meer heen!

Met lieve groeten,

Martin´s Rentmeesterij|Kasteelstraat 2 |B-3740 Bilzen|Belgie

Met dank aan Backstage Communication voor de mooie uitnodiging

Één reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s