wijn spijs suggestie pinot madeleine barrique

Wijn Spijs suggestie bij de barrique

Ook voor de Pinot Madeleine mét houtlagering bedacht mijn culinaire rechterhand Marielle een mooi gerecht. Want ik kan het misschien wel mooi vertellen, chefs en sommeliers weten uiteraard veel meer over smaakprofielen, combinaties en technieken dan ik! Bovendien ben ik nou eenmaal een sucker voor het geven van een podium aan anderen, het elkaar versterken, en mensen met elkaar verbinden. Dusss…

Pinot madeleine 2019 BARRIQUE

Ondanks de barrique opvoeding is ook deze Pinot Madeleine uit 2019 geen zware wijn. De verfijning blijft, aldus Marielle. De nadruk ligt ook hier op het fruit maar is nu meer het rijpere soort fruit. Zoete blauwe bessen en kersen. Wellicht wat pruimen en een lichte hint van vanille. De wijn is nu al heel elegant en zacht maar zal zich, net als bij de Pinot Madeleine zonder houtlagering, nog veel mooier evolueren als je hem nog een paar jaar laat liggen. Maar waarom zou je!

wijn spijs suggestie Pinot Madeleine Barrique

INGREDIENTEN KALFSRIBS MET DUXELLES VAN PADDENSTOELEN

Kalfsribs voor 4 personen

Marineer het vlees bij voorkeur al een dag eerder

 • 1 1/5 kilo kalfsspareribs
 • 3 eetlepels Hoisin saus
 • 2 eetlepels sambal
 • 4 tenen knoflook
 • 1 theelepel gemberpoeder

Duxelles

 • 300 gram gemengde champignons
 • 1 sjalot
 • 1 teentje knoflook
 • olijfolie of boter
 • peterselie
 • lente uitjes
 • krokant gebakken uitjes
 • peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

Maak een mengsel van de Hoisin saus, sambal, knoflook en gemberpoeder en marineer hiermee het vlees. Verwarm de oven voor op 155 graden. Leg de spareribs in een ovenschaal, dek goed af met aluminium folie en zet ze twee uur in de oven. Verhoog na twee uur de temperatuur van de oven naar 175 graden en laat ze nog 20 minuten staan maar dan zonder het folie.

Voor de duxelles hak je de champignons, het sjalotje en de knoflookteen heel fijn. Verwarm wat olie in de pan en bak dit nu samen totdat al het vocht uit de paddenstoelen is getrokken. Breng op smaak met peper en zout en schep wat verse fijngesneden peterselie door de duxelles.

Neem wat Chinese pannenkoekjes en beleg deze met de duxelles. Pluk het vlees van de spareribs en leg dit op de duxelles en rol het pannenkoekje op. Meng wat Hoisin saus met creme fraiche ter garnering en maak het geheel af met krokant gebakken uitjes en fijngesneden lente ui.

Lekker met gewokte groenten erbijals paksoi, champignons, rode paprika en taugé.

Benieuwd wat je kunt combineren bij de Pinot Madeleine zonder houtlagering? Via deze link vind je het recept voor heerlijk geurende gevulde aubergines met linzen en een rode bieten salade met verse bramen.

Eet smakelijk!

Met lieve groeten,

myra madeleine

Één reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s