wijn spijs suggestie Pinot Madeleine

Wijn Spijs Suggestie

Wijn kan spectaculair tot zijn recht komen naast een mooi gerecht. Maar het blijft moeilijk om deze combinaties te maken, want welke wijn past nu bij welk gerecht? Traditioneel wordt in Duitsland de Pinot Madeleine gedronken bij gebraden kip, kalkoen of parelhoen. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mooie combinaties te bedenken. Ik vroeg mijn culinaire rechterhand, Marielle met aantrekkelijke wijn spijs suggesties te komen en dat liet ze zich geen twee keer zeggen…

wijn spijs suggestie Pinot Madeleine

INGREDieNTEN GEvulde aubergines

Gevulde aubergines voor 4 personen

 • 2 aubergines
 • 110 gram linzen (voorgekookt uit blik)
 • 1 middelgrote ui
 • 5 tenen knoflook
 • 240 ml groentebouillon
 • 1/4 theelepel Kurkuma
 • 1/4 theelepel Kaneelpoeder
 • Optioneel een snufje cayennepeper
 • 150 ml water
 • 2 eetlepels tomatenpuree
 • Extra vergine olijfolie, zeezout en zwarte peper

als je cayennepeper gebruikt ben er dan voorzichtig mee. Als je het gerecht te pittig maakt raak je het fruitige karakter van dE wijn kwijt

Saus

 • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
 • 1 theelepel suiker
 • een snufje Kurkuma
 • een snufje Kaneel
 • een snufje Cayennepeper
 • 1/4 theelepel zeezout
 • 1/4 theelepel zwarte peper
 • 100 ml warm water

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 220 graden (gasovenstand 7). Snijd de aubergines inclusief de steel over de lengte doormidden. Hol de aubergine tot 1 cm van de rand uit en zet het verwijderde vruchtvlees apart. Besprenkel de aubergine met olijfolie, peper en zout en zet ze ongeveer 30 a 40 minuten in de voorverwarmde oven. Houd goed in de gaten dat ze niet uitdrogen. Anders kun je nog wat olie toevoegen.

Verhit een pan met olie en bak de ui en de knoflook. Voeg tomatenpuree en specerijen toe. Bak het kort. Voeg nu de linzen en het fijngesneden vruchtvlees van de aubergine toe en roerbak het geheel. Voeg als laatste de groentebouillon toe en laat 10 minuten pruttelen.

Voor de saus: doe alle ingredienten in een pan en laat 15 minuten pruttelen.

Vul de aubergines met het linzenmengsel, dek af met aluminium folie en gaar nog 20 minuten na in de oven. Als de aubergines klaar zijn serveer je ze met de rode saus en kun je ze eventueel garneren met verse munt of koriander.

wijn spijs suggestie Pinot Madeleine

INGREDIENTEN bietENSALADE MET BRAMEN

 • 2 rauwe rode bietjes (ik koos voor 1 rode biet en 1 Chioggia biet)
 • 150 gram rode kool
 • 65 gram dadels
 • handje bramen
 • extra vergine olijfolie
 • 3 eetlepels citroensap
 • peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

Snijd met een mandoline flinterdunne plakjes van de biet en schik deze op een bord of in een schaal. Mocht je geen mandoline hebben dan kun je ze ook in hele fijne blokjes snijden maar ben je het visueel effect van de Chiogga biet wel kwijt uiteraard. Snijd ook de rauwe rode kool flinterdun en voeg deze toe aan de bietjes. Ontpit de dadels en snijd ook deze heel fijn. Decoreer de salade met de fijngesneden dadels en wat bramen. Mix nu de olijfolie met het citroensap en wat peper en zout tot een dressing. Eventueel kun je ook een Pedro Ximenez dressing gebruiken.

Drink de pinot madeleine licht gekoeld. dat benadrukt het heerlijke fruitige karakter

Deze vegetarische maaltijd, die ook nog eens geheel veganistisch als lactose vrij is gaat perfect bij de Pinot Madeleine 2019 zonder houtlagering De wijn wordt zachter bij het eten maar het fruitige karakter blijft. Benieuwd naar een heerlijke wijn spijs suggestie bij de Pinot Madeleine Barrique? Via deze link kom je rechtstreeks bij het recept voor licht pittige kalfsribs met een paddenstoelen duxelles en chinese roerbakgroenten.

Met lieve groeten,

logo myra madeleine

Één reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s