myra madeleine met eigen pinot madeleine

PINOT MADELEINE

Mijn leven kenmerkt zich door heel veel losse eindjes bedacht ik me net. Hoeveel gave plannen er in het verleden al waren maar uiteindelijk nooit het levenslicht zagen!! Weet je nog dat ik mijn eigen bourgondisch culinair tijdschrift mocht maken voor VIP Media? Een jaar kreeg ik om content op te helen in alle seizoenen, maar Nederland ging in lockdown. Of mijn eigen olijfolie die ik uiteindelijk na maanden wachten zelf afblies omdat de maker van het etiket de laatste eindjes maar niet afrondde. En dan nog zo´n grote droom van mij: een nestje golden retriever pups….bleken haar heupen niet helemaal in orde.

En weet je wat ik dan altijd denk? Dan zal het wel niet voor mij bedoeld zijn.

Maar dit lieve mensen, dit is dus wel voor mij bedoeld. Mijn eigen PINOT MADELEINE!! Fenomenale rode wijn uit het Ahrdal

Ik kon het leed, na de allesverwoestende overstroming in het prachtige Duitse Ahrdal niet aanzien en had de druif bovendien al jaren op mijn vizier. En dus besloot ik ter plekke dat dit hét moment moest zijn fantastische fruhburgunder (ook bekend als Pinot Madeleine) mee naar Nederland te nemen. Samen met mij en voor mij geselecteerd door twee absolute specialisten; de Nederlandse wijnkenner Maurice de Coninck, die het gebied daar ademt en de fantastische, lief ook, Duitse wijnmaker Peter Kriechel.

Fan van ´pinot noir´ was ik namelijk al…maar deze mutatie heeft haar naam ook nog eens helemaal mee : ) Een eigenwijze, kort gedraaide en vrouwelijk druif (tot zover de overeenkomsten met het nieuwe baasje) die eenmaal in de fles echt voor prachtige rode wijnen met mineraliteit zorgt.

Pinot madeleine, Heerlijk bij wit vlees en gevogelte.

N.B. Mijn creatieve held Suzan Schapendonk (die hiervoor o.a. ook al in opdracht tekende voor de Grote Hamersma en Miljuschka #onthoudhaarmaar) zorgde voor de prachtige vormgeving. Het verhaal, de wijn en mijzelf gevangen in één illustratie. Je zou zo´n talent hebben!

Met lieve groeten,

logo myra madeleine

Één reactie

  1. Ger Van den Brand

    halen… vrouwelijke druif….

    El jue., 23 dic. 2021 11:22, WordPress.com escribió:

    > myramadeleine posted: ” Mijn leven kenmerkt zich door heel veel losse > eindjes bedacht ik me net. Hoeveel gave plannen er in het verleden al waren > maar uiteindelijk nooit het levenslicht zagen!! Weet je nog dat ik mijn > eigen bourgondisch culinair tijdschrift mocht maken voor VIP” >

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s