loaded nachos

texas style nachos

´Je eet toch ook weleens gewoon stamppot?’ schreef een bezorgde instafriend onlangs. ‘Nou, bij voorkeur niet’, schreef ik terug. Maar het is natuurlijk niet elke dag feest hier…alhoewel. Geen stamppot dit weekend maar real Texan style nachos. Nachos zoals nachos horen te zijn. Met pico de gallo, jalapeños en verse koriander. Je gezin zal je dankbaar zijn! 

ingredienten

Voor de basis:

Voor de pico de gallo:

 • 4 pruimtomaten (ook wel roma tomaten of pomodori genoemd)
 • 1 rode of witte ui
 • 1 teen knoflook
 • 1 limoen
 • 1 verse jalapeno
 • verse koriander
 • zout en peper

Voor de afwerking:

 • zure room
 • lentuitjes
 • verse koriander
 • 2 avocado´s

bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verwijder de zaadlijsten en snijd de pruimtomaten brunoise (in kleine stukjes). Snipper 1 rode of witte ui, hak 1 teentje knoflook, een halve jalapeno en de koriander heel fijn. Meng dit alles goed door elkaar met het sap van een halve limoen en breng op smaak met zout en peper. Dit is je pico de gallo.

Snipper 1 witte ui en fruit deze aan in een beetje olijfolie in een koekenpan. Rul nu het gehakt erdoor en breng op smaak met de taco seasoning, 2 teentjes gehakte knoflook, wat peper en zout. Giet nu het vet af dat vrij komt en voeg 1 blikje refried beans toe aan het gehaktmengsel. Mocht het geheel niet smeuig genoeg zijn kun je een kopje water toevoegen.

Neem een flinke bakplaat en bedek deze met aluminium folie (geloof me, je zult me bij het afwassen dankbaar zijn!). Leg een laag tortilla chips op het folie zonder dat de chips elkaar teveel overlappen. Leg nu op elke chip een lepeltje van het gehaktmengsel. Bestrooi alles ruim met de geraspte cheddar en wat gepekelde jalapenos en herhaal deze stappen voor een tweede laag. Zet de plaat 13-15 minuten in de oven zodat de kaas gesmolten is.

loaded nachos

Garneer met de pico de gallo en daarnaast naar keuze nog met zure room, lente-uitjes, verse koriander, avocado en eventueel ijsbergsla. Pak er gauw een ijskoud biertje bij en serveer direct.

Eet smakelijk!

Met lieve groeten,

Één reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s