Dagje Vlaszak Breda

Natuurlijk is Tilburg fijn, heel fijn maar eigenlijk gaat er niets boven ons eigen Breda. Daar is namelijk momenteel ook van alles aan de hand als het om leuke zaakjes gaat. Neem nou de plek waar heel vroeger onze officiele stadspoort stond, het Vlaszak. Vanaf het station loop je via het Valkenberg park in nog geen tien minuten naar deze historische plek en ik beloof je dat je nergens anders meer heen hoeft als je, net als wij, blij wordt van zomerse terrasjes, barretjes en restaurants.

What´s in a name

We hebben het net toch eerst maar even opgezocht want die naam Vlaszak, die klinkt natuurlijk niet! Althans niet als een fijne plek waar je nippend aan een wijntje kunt gluren naar wie er langs loopt. Of als een plek waar je culinair verrast wordt. Het was, zo blijkt na een kleine investigatie -dat klinkt voor deze serieuze opzoeking beter- oorspronkelijk de naam van het huis op de hoek. Waarschijnlijk woonde er ooit een vlashandelaar. Enfin, het Vlaszak dus, daar moet je zijn. Of noem het gewoon de Veemarktstraat, al klinkt dat inderdaad niet veel beter…

The Cake Room

Bobbi´s bar kenden jullie al van een eerder post. Eén van mijn persoonlijke favorieten, deze prachtige bar met wereldstad vibes waar je gewoon – want het hoeft natuurlijk ook niet ineens té hip- met een Brabantse zachte g geholpen wordt. Maar er is tegenwoordig meer: The Cake Room bijvoorbeeld. De vrolijkste maar vooral ook de meest roze cake boetiek van Nederland! Met veel liefde bakken ze daar kleurrijke cupcakes met eerlijke producten en veel suiker. Héél veel suiker! De stoelen en tafels zijn zo mogelijk nog zoeter en in een heus bad vol sprinkles zwemt een flamingo. Mocht je het je afvragen…ook roze.

The Cake Room | Veemarktstraat 69 | Breda

De Jongens van Zand en Klei

Meer het hartige type? Schuin tegenover vind je De Jongens van Zand en Klei en daar eet je, precies zoals het klinkt, stevige piepers van Brabantse bodem. Niet zoals het misschien doet vermoeden, geprakt met een kuiltje van jus maar juist subtiel en heel verrassend. ´Let´s make the potato great again´ staat er op de kaart en het respect voor deze ordinaire knol groeit inderdaad per gerecht! Na een tafel vol papas – kleine aardappeltapas- serveren ze ons een aardappeltosti die eruit ziet als twee prachtig verpakte krokante kadootjes. Met kadopapier van aardappeldeeg, mozzarella en serranoham. En daarna een gevuld mandje van flinterdun aardappeldeeg. ´Ik mag er uit zien als een ordinaire aardappel maar op de dag dat ik verander in papas willen jullie me ineens allemaal!´

De Jongens van Zand en Klei | Veemarktstraat 76 | Breda

Met lieve groeten,

Één reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s