3x nieuwe hippe foodspots in Breda

Nieuwe hotspots alsof ze zo zijn weggelopen uit New York. Hippe plekken met wereldstad vibes…maar dan wel gewoon heerlijk in het Brabants geholpen worden. En dat allemaal op nog geen tien minuten lopen van het station.

fotocredits Bobbi´s en De Botanist: professioneel genieter Inanda Rovers

#1 Bobbi´s Bar

Bobbi, wat een aangename verrassing ben jij in mijn stadje. Heerlijk hip maar ook zo lekker gewoon. De perfecte plek voor mijn vrijdagavond (of eigenlijk elke avond van de week!). Dankzij robuust staal en zacht fluweel, chique, warm en stoer tegelijk. Met pakkende teksten in lightboxen boven de bar die het zo lekker doen op Instagram. Kies een plekje in een van de gezellige zitjes of een oud roze kruk en geniet van authentieke internationale gerechtjes. Kun je echt geen keuze maken? Ga dan voor een ter plekke bereide pizza. De Napolitaanse passie en aandacht van die man… je zou voor minder een pizza bestellen!

Gasthuyspoort 1, Breda, bobbisbar.nl

#2 De Botanist

Het is een zonnige zondag als ik binnenloop bij de nieuwste aanwinst in Breda, de Botanist. Het licht valt prachtig door de vele ramen en er klinkt een aangenaam muziekje. We kiezen voor een plekje op de lange fluwelen bank met zicht op het water en genieten van verrassend lekkere bites met een kleine twist. Gewone bitterballen zijn er al genoeg moeten ze gedacht hebben. Daarbij serveren ze ons bovendien nu eens een écht goed glas Rosé. Halleluja voor de Botanist! Kom je in het weekend, blijf dan rustig zitten tot de DJ begint. Cocktail erbij aan de bar en het is sluitingstijd voordat je er erg in hebt.

Tolbrugstraat 19, Breda debotanistbreda

#3. De Veestallen

Achter het station, vind je De Veestallen. De voormalige eigenaren van visrestaurant Blini waren al langer op zoek naar lokatie waar ze de hele dag door gasten konden ontvangen. Een soort zoete inval moest het worden. Gastvrij en laagdrempelig. Het interieur comfortabel, heel stads en warm. Terwijl wij aanschuiven voor een uitgebreide lunch met vis -what else-, wordt er in de koffiehoek rustig een krantje gelezen en borrelen een paar vriendinnen aan een hoge tafel. Iedereen op zijn eigen tempo, met zijn eigen wensen van dat moment!

Speelhuislaan 150, Breda de-veestallen.com

Met lieve groeten,

Één reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s