Asperges, maar dan anders

“Vond je het de eerste keer niet heel spannend om te koken voor Eric?”, vroeg ik zijn echtgenote gisteren. “Ik maakte de eerste keer erwtensoep en pannekoeken en dacht, als hij deze oerhollandse kost ook kan waarderen komt het wel goed tussen ons!”, vertelt ze me lachend.

En dat het in alle opzichten goed kwam bleek gisteren maar weer. Samen met nog drie andere SVH meesterkoks, samen goed voor 6 Michelinsterren, verzorgde hij een spectaculair diner met de hoofdrol voor ons Hollandse witte goud…maar dan wel ‘op zijn Eric’s’: in een verrassend gastronomisch maar vooral lekker vlot jasje!

Hollandse seizoensgroente krijgt hippe upgrade

Het is een prachtige koude lentedag in Limburg. Gasten uit het hele land (en daarbuiten) schuiven als één grote familie aan bij restaurant Valuas* voor een avond vol verrassende asperge-gerechten, want natuurlijk kan Eric oerhollandse kost waarderen! Zeker als het ook nog eens uit zijn eigen streek komt, maar ze eten met ham en een eitje kan altijd nog, aldus Eric.

Voor het gastronomische jasje nodigde hij daarom nog drie, compleet verschillende topchefs uit, zette ze samen in één keuken en vroeg ook elk van hen een bereiding met de Limburgse asperges in de hoofdrol.

….en als dit is wat er dan gebeurt, ben ik nu eigenlijk ook wel benieuwd wat er zou gebeuren met erwtensoep en pannekoeken.

logo-myra-ping

3
Wilco Berends, patron cuisinier De Nederlanden* kiest voor een oestertrio: oester met zeekrab en citrus, oester met kaviaar en sorbet van wodka en appel, oester met eendenlever en gecarameliseerde asperges
8
Eric Swaghoven, patron cuisinier Valuas* pekelt de asperges en kookt de kopjes af. Zo ontstaan twee gerechtjes: asperges met kabeljauw en dashi en asperges met langoustine, peterseliewortel en kaviaar

12

5
Erik van Loo, patron cuisinier Parkheuvel** laat zijn heerlijke omdenkbrein de vrije loop en komt met asperges en coquille speciaal (Hollandaise / kreeftencoulis)

This is no frikandel speciaal!

13
Jarno Eggen, patron cuisinier De Groene Lantaarn** verrast met asperges, zacht gegaarde kalfswang, kropsla gevuld met kruiden, ganzenlever en een saus ‘Japarlo’
15
‘Asperge op de grond’ met appel en peterselie

 

 

 

Één reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s