Kookboek van het jaar

Bij thuiskomst zoek ik een plekje voor mijn nieuwe aankopen en laat mijn ogen glijden over de vele titels.

Er staan kookboeken van auteurs die vrienden ons enthousiast aanbevelen, van chefs waar we ooit zelf overgetelijk gegeten hebben, en van chefs waar we dolgraag nog eens onvergetelijk zouden willen gaan eten…

Boeken met regionale thema’s die onze culinaire afkomst vertegenwoordigen, onze vele reizen en onze jaren in het buitenland. Klassieke kookbijbels van de grote meesters maar ook boeken die gaan over 1 specifieke productgroep.

Allemaal blinken ze uit in vormgeving, met fotografie om je vingers bij af te likken. Allemaal vertegenwoordigen ze een gemene deler met mij als lezer. Allemaal zo mooi en inspirerend dat je er met liefde doorheen bladert, uit waardering voor de kookkunsten van de auteur, de authenticiteit of de herkenning, om vervolgens te kiezen welk recept je zeker nog eens zal gaan maken… en dan het boek (voorlopig) weer even dicht te slaan…

2017-01-14-2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s