IK SKIN CARE BEAuTY LAYERING | review

Mensen vragen me weleens hoe ik in hemelsnaam van headhunter, foodwriter geworden ben. ´Gewoon´, zeg ik dan, ´net als ik destijds headhunter werd door spontaan in te gaan op kansen die langskwamen, beweeg ik me nu alweer een aantal jaar in de culinaire wereld. En voelt dat voor mij dus net zo spot on als destijds het vinden van de perfecte kandidaat. Een kwestie van altijd ja zeggen als het goed voelt…and figure it out later.

En dus vandaag op mijn website een beauty review, want ook dat voelt goed. En mooi ouder worden willen we allemaal toch? Het oer Nederlandse, hoe leuk, Summery Cosmedical Group stuurde me een serum layering pakket van hun merk IK Skin Perfection met vier van hun skincare producten waarmee ik aan de slag ging. Hoe gebruik je het, wat doet het en wat vind ik ervan. Lees je mee?

HET MERK IK SKin PERFECTION

Wat begon als een meisjesdroom vol passie voor de huid, is in bijna vijfentwintig jaar uitgegroeid tot de Summery Cosmedical Group met hoofdkantoor in Bornerbroek. Hier worden elke dag producten ontwikkeld voor hun drie skin care merken die er voor zorgen dat wij elke dag met een stralende huid de dag kunnen beginnen. Het label IK Skin Perfection is er daar één van! Met de IK Skin Perfection producten helpen ze onze natuurlijke schoonheid met krachtige, pure en bewezen effectieve skincare versterken is de missie. Ik deel graag met je of ze deze mooie doelstelling waarmaken.

SERUM LAYERING

Het idee is simpel. Vaak gebruik je maar één serum maar je kunt ze ook perfect combineren. Layering noemen ze dat. Ofwel laagje voor laagje. Zo kun je meerdere doeltreffende serums tegelijkertijd binnen één beauty routine inzetten . Elk serum heeft daarbij natuurlijk zijn eigen specifieke werking maar samen zorgen ze voor een grotere effectiviteit. IK Skincare Perfection raadt een combinatie van drie serums aan voor optimaal resultaat en bracht ze samen in de REFINING SERUM LAYERING ROUTINE die je voor 107,86 Euro terugvindt in hun webshop. Deze routine is speciaal bedoeld voor de rijpe, oudere huid of voor een huid die eerste tekenen van huidveroudering laat zien maar ze hebben er nog één samengesteld voor het verminderen van pigmentatie of donkere vlekjes. De CORRECTING SERUM LAYERING ROUTINE

speciaal bedoeld voor de rijpe, oudere huid of voor een huid die eerste tekenen van huidveroudering laat zien

STAP 1

Reinig je handen, gezicht en hals goed en begin met de Prebiotic Spray. Druk de dop goed in zodat de flacon vanzelf ontgrendelt, houd de flacon op 20 tot 30 centimeter en benevel je gezicht en hals. Dit voelt eigenlijk al wel lekker fris, zo´n kleine mist over je gezicht. Ook fijn, het droogt vrij snel op. Je brengt hiermee je huidmicrobioom in balans en versterkt het. Je huid wat? Ja, dat dacht ik dus ook, maar zocht het even op: Je huidmicrobioom is het totaalpakket van alle microben/ bacteriën die in en op je huid leven. Denk aan een mix van microben, schimmels en virussen. Tel je dit drietal bij elkaar op dan heb je je eigen ecosysteem, je huidflora. Heb je een slecht functionerend microbioom dan heb je ook een minder goed werkend immuunsysteem. Dan krijg je bijvoorbeeld overreacties, zoals versnelde huidveroudering of huidproblemen. Echt nog nooit over nagedacht maar it makes sense. Hun Prebiotic Spray bevat voeding voor de goede bacterien, hydrateert en is geschikt voor elk huidtype. Mocht je hem zonder de rest van de routine willen aanschaffen dan kun je hem vinden op hun webshop voor 25,89 Euro.

STAP 2

Zodra je gezicht droog is breng je het eerste serum, de Glycol Acid, aan. Handig, want het serum komt met een pipetje in de dop. Dat maakt het aanbrengen erg makkelijk maar laat de punt van de pipet nooit contact maken met de huid. Dat geeft bacterien in je serum en dat wil je niet. Dit serum heeft een intensief huidverbeterende werking en vermindert rimpeltjes en pigmentvlekken en vervaagt littekens. Kortom, het zorgt ervoor dat je huid er gladder en egaler uitziet. Nice. Ik voel het product gelijk werken op mijn huid. Niet zo gek ook want het bevat het maar liefst 15% glycol wat vrij stevig is. Het advies is dan ook om dit niet te gebruiken als je een extreem gevoelige of beschadigde huid hebt. En zorg ervoor dat je een paar dagen uit de zon blijft of je in elk geval goed tegen de zon beschermt. Dat geldt trouwens ook voor het Retinol serum.

Snel serum aanbrengen door met het pipetje over de huid te strijken? Geen goed idee! Zo eindigen bacteriën in je serum, en da’s niet goed voor de doeltreffendheid en houdbaarheid van je product.

STAP 3

Voor de volgende stap neem je het Retinol serum. Ook deze komt met een pipet. Een mild, 100% natuurlijk vitamine A serum dat zorgt voor een gladde, zachte huid en cel vernieuwing stimuleert. (In de uitleg lees ik dat deze retinol-olie de hele nacht doorwerkt maar ik neem aan dat je net als ik deze routine ook prima in de ochtend kunt doen.) Retinol is voor mij de gouden standaard qua huidverzorging nu ik ouder word, omdat het zo´n krachtig ingredient is. En ook niet onbelangrijk, mijn huid reageert er heel positief op. Dat is niet bij iedereen gelijk zo. Vaak wordt er aangeraden om geleidelijk op te bouwen tot hogere concentraties omdat je huid eerst bepaalde receptoren moet opbouwen. Deze receptoren zijn eiwitten die van nature aanwezig zijn maar die opbouwen door gecontroleerde blootstelling aan retinol. Wil je zeker weten dat jouw huid het aan kan? Zoek dan even een salon bij jou in de buurt waar ze met IK Skin perfection werken.

Stap 4

En afsluiten doen we met C Glow, een ultieme vitaliserende vitamineboost die de huid voorziet van een golden glow. Het serum oogt als een rijke creme met gouden glimmertjes maar no worries, je krijgt er geen glitterhoofd van. Enkel een glad en glowy gezicht! Het serum is rijk aan curcuma en vitamine C en bevat een mix aan fruitextracten.

KORTOM

De hoog geconcentreerde serums van IK Skin Perfection werken in harmonie samen en vullen elkaar optimaal aan. Door de geconcentreerde actieve ingrediënten van deze verschillende serums te combineren ontstaat er een beauty routine op maat. Op maat van een lady van vijftig zoals ik, zo blijkt! De werking is voor mij absoluut bewezen. Alle producten zijn bovendien via hun webshop voor iedereen verkrijgbaar. De prijs valt mij alles mee én het is eenvoudig aan te brengen thuis! Maar mocht je nog maar net beginnen met dit soort huidverbeteringsproducten ga dan eerst eens langs bij één van hun salons. Elke huidtype is immers anders en vereist een bepaalde aanpak om tot maximale huidverbetering te komen. Je gezicht blijft je visitekaartje. Daar wil je geen fouten mee maken. Ook niet als je ´al´ vijftig bent : )

Met lieve groeten,

logo myra madeleine

Één reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s