mosselrecepten

3X VERRASSENDE MOSSELRECEPTEN

Kijk, ergens aan tafel, in het hartje van Yerseke, smaken ze uiteraard nóg goddelijker maar met deze drie verrassende mosselrecepten kom je thuis echt een heel eind. Zo’n eind zelfs dat ik bijna wilde typen; ‘en is Yerseke voor jou toch wat ver? Sinds gisteren kun je ook bij mij terecht!’….figuurlijk dan he, voordat er straks echt mensen bij mij op de stoep staan voor mosselen haha. Naar Yerseke allemaal it is. Of maak ze, net als ik, lekker thuis.

#1 MOSSELEN MET CHORIZO

INGREDIENTEN voor 2 personen

 • 1 kilo mosselen
 • 1 zoete ui
 • Bladselderij
 • 100 gram chorizo
 • verse tijm
 • 1 knoflook teentje
 • 1 grote tomaat
 • Witte wijn
 • Olijfolie
 • Fijngehakte verse bladpeterselie
 • 1 citroen
 • Versgemalen peper

BEREIDINGSWIJZE

Was de mosselen, bij voorkeur met zout water en verwijder de baarden. Snijd een zoete ui in halve ringen en bak deze in een pan met een scheut olijfolie (ongeveer 2 eetlepels). Voeg 4 grof gesneden takjes bladselderij, 100 gram grof gesneden, ontvelde chorizo, wat verse tijm en een fijn gesneden teentje knoflook toe. Voeg nu de mosselen toe samen met 1 ontvelde tomaat in blokjes en breng op smaak met wat versgemalen peper. Blus het geheel met 100ml witte wijn en laat de mosselen nog 2 minuten in de afgedekte pan staan. Beetje citroenrasp of sap erover en eventueel wat verse peterselie en klaar ben je.

Mosselrecept rode curry en kokos

#2 MOSSELEN MET RODE CURRY EN KOKOS

INGREDIENTEN voor 2 personen


– 1 kilo Zeeuwse mosselen

– 2 eetlepels rode curry

– 1 dl kokosmelk

– 1 dl mossel kookvocht

– 50 gram koude roomboter

– fijngehakte stengel citroengras

– 1 fijngehakte rode peper

– 2 teentjes knoflook

– 1 scheut witte wijn

– 1 eetlepel gehakte koriander, pinda’s en lente ui ter garnering

BEREIDINGSWIJZE

Was de mosselen (zet mosselvocht apart), bij voorkeur met zout water en verwijder de baarden. Verhit een wok. Zet de curry aan, blus af met de kokosmelk en mosselvocht. Voeg roomboter toe en klop het geheel op. Is de pan goed heet, gooi dan de mosselen erbij, de rode peper, knoflook en citroengras. Wok het geheel goed om en blus af met scheut witte wijn. Als alle mosselen open zijn serveer je ze met veel saus en garneer je met koriander, pinda’s en lente ui.

#3 MOSSELEN MET VENKEL EN DRAGON

Ingrediënten voor 2 personen

 • 1 kg mosselen
 • 2 a 3 uien
 • 3 tenen knoflook
 • 1/2 venkel
 • 1 bakje crème fraîche
 • verse of gedroogde dragon
 • olijfolie
 • versgemalen peper

Zelf geef ik voor deze bereiding de voorkeur aan gedroogde dragon. Dat geeft meer smaak dan verse dragon

BEREIDINGSWIJZE


Was de mosselen, bij voorkeur met zout water en verwijder de baarden. Snijd de uien in halve ringen en pers de knoflook uit.
Verwijder de stelen van de venkel, halveer de knol in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne plakjes. Hak de verse dragon fijn of sla deze stap over als je werkt met gedroogde dragon. Verwarm olie in een ruime pan en bak hierin de uien en venkel op middelhoog vuur in 2 minuten zachtjes aan.
Voeg de knoflook toe en bak een minuut mee. Zet nu het vuur hoog, voeg de mosselen toe en sluit de pan af met een deksel. Schud de pan regelmatig zodat alle mosselen gaar worden. Zodra de mosselen zich langzaam openen voeg je creme fraiche en dragon toe en zet je het vuur iets lager. Zet de mosselen nog een keer goed door elkaar en breng op smaak met versgemalen peper
Als alle mosselen na een minuut of 7 geopend zijn, zijn ze gaar.

Lekker met vers stokbrood of zelfgemaakte frietjes.

Met lieve groeten,

logo myra madeleine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s