recept pasta met spitskool en gehakt

Pasta met spitskool en gehakt

In het kader van Dutch Food Week strijden studenten van vier Brabantse horeca opleidingen om de titel Brabantse Meesterchef. Elke ronde wordt er gekookt met ingrediënten uit een mystery box. Ook ik kreeg via Visit Brabant de vraag of ik een fijn herfstrecept kon bedenken met de seizoensproducten waarmee zij aan de slag mochten. Niet voor een mogelijke prijs of mastertitel in mijn geval, maar ter inspiratie voor jullie!

In de doos van Boerschappen vond ik naast o.a. rode kool, ei, appels, venkel, tomaten en veldsla ook een prachtige spitskool. Dit werd uiteindelijk de inspirator voor deze heerlijke comfort pasta…geserveerd met een frisse salade van spitskool.

PASTA MET SPITSKOOL EN GEHAKT

INGREDIENTEN (4 personen): 400 gram pappardelle, 300 gram gemengd gehakt, 20 gram gezouten boter, olijfolie, 6 ontvelde tomaten in blokjes gesneden, 2 teentjes knoflook, 1 sjalotje gesnipperd, verse blaadjes tijm, 1 el mosterd, 2 el mascarpone, 40 gram Parmezaanse kaas, ½ spitskool, 1 bol buffelmozzarella, 5 el chardonnay azijn, zeezout, versgemalen peper, 4 verse eieren

BEREIDING –Kook de pappardelle in kokend, gezouten water met een scheut olijfolie beetgaar Rul intussen het gehakt in gezouten boter en een beetje olijfolie in een diepe pan. Voeg geperste knoflook, sjalot, verse tijm, wat mosterd, mascarpone en de ontvelde tomaten in blokjes toe voor een smeuïg geheel. Roer als laatste de Parmezaanse kaas erdoor Snijd de spitskool ragfijn en breng op smaak met olijfolie, chardonnay azijn, peper en zout. Meng de op smaak gebrachte kool nu met stukjes buffelmozzarella Breng water aan de kook en kook de eieren in 5 a 6 minuten halfzacht Serveren: Meng de pappardelle met het gehaktmengsel. Leg daarop de spitskoolsalade en maak af met vers geraspte Parmezaanse kaas en de gehalveerde eitjes.

Bereidingstijd: 30 minuten

Met lieve groeten,

logo myra madeleine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s