roadtrip brabant kildonkse molen

Roadtrip door brabant

Het is zaterdagochtend en het zonnetje schijnt. We zetten de ramen wagenwijd open, draaien de radio aan en rijden vol goede zin richting natuurgebied Kampina vlakbij Oisterwijk. Een stukje Brabant zoals het ooit was.

Op schoot ligt een stapel papier met de route van vandaag, maar vooral ook met hele aantrekkelijke en unieke tips om onderweg te ontdekken. De chauffeur, toevallig ook mijn echtgenoot, heeft de app gedownload. Dat kan natuurlijk ook…

Veelzijdig

Veel mensen weten al dat Brabant volop mogelijkheden biedt voor een weekendje weg of een vakantie. Niet alleen dankzij het iconisch aanbod zoals Van Gogh, de attractieparken en prachtige steden als Den Bosch en Bergen op Zoom, maar juist ook dankzij het verrassende kleinschalige aanbod. 

Brabant in vogelvlucht

Om niet alleen de toeristen, maar zeker ook de Brabanders zelf te inspireren de kleinere parels te ontdekken, ontwikkelde Citytours Eindhoven een roadtrip met unieke plekjes die wellicht ook jij nog nooit hebt gezien.

Het idee is eenvoudig. Tijdens een schitterende uitgestippelde route (125km), die begint en eindigt ergens tussen Oirschot en Oisterwijk, ga je in vogelvlucht door een prachtig stuk van Brabant. Met de app kies je zelf welke tips binnen elk van de zes etappes je met elkaar verbindt en stel je zo je eigen indrukwekkende 8-uurs beleving samen. Of je nu graag wandelt in een mooi natuurgebied, of meer geinteresseerd bent in historisch erfgoed, tussen elke take away stop maak jij steeds weer je eigen keuze!

Intensief of lekker op het gemakske

Zelf zijn we enorm gecharmeerd door de afwisseling in het programma. Dat, in combinatie met onze nieuwsgierige aard, zorgt ervoor dat wij aan het eind van de dag bijna alle tips hebben afgevinkt. Een mooie wandeling langs de Oisterwijkse bossen en vennen, een bezoek aan kasteel Heeswijk, het fotogenieke halve zolen pad bij de Moerputten, een beetje slenteren door de charmante straten van Heusden. Nog even een bezoekje aan het wijngaard labyrint in Schijndel, sfeer snuiven bij de creatieve Tramkade in den Bosch…met een pen maak ik intussen druk notities op mijn uitdraai. Waar wil ik nog eens terug naar toe. Wat is vandaag niet gelukt maar willen we zeker nog eens doen.

Voor digitaal vaardigen en digibeten

Bij de vijfde en laatste horeca stop, waar wafels met warme kersen op ons staan te wachten, worden spontaan ervaringen uitgewisseld. Het schept toch een band, zo´n roadtrip. Al snel blijkt hoe persoonlijk de beleving is. Zo vertelt een echtpaar over de enorme grote huizen in Oisterwijk, het Wassenaar van Brabant, die wijzelf gemist hebben -´de grond zal er wel heel goedkoop zijn´, voegt ze er breed lachend aan toe. Terwijl een ander stel van natuurgebied naar natuurgebied is gegaan en alle cultuurhistorische zaken links heeft laten liggen. ´Gaan jullie de bonus etappe nog rijden?´, wordt gevraagd. Niet iedereen heeft nog puf al klinkt een avondwandeling over een grasland vol kikkers en salamanders wel aantrekkelijk.

Uitgebreid wordt er naar elkaar gezwaaid als we één voor één de parkeerplaats afrijden. In de auto naast ons pakt de dame haar stapel papier op zoek naar de bonus tip. We zien hoe de chauffeur -toevallig ook haar echtgenoot- intussen de bonus etappe in de app aanzet. 

…Dat kan natuurlijk ook.

www.citytourseindhoven.com/food-tour-brabant

Met lieve groeten,

logo myra madeleine

Één reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s