Thaise bouillon fondue

Vandaag gaan we het anders doen! Een fantastische pittige Thaise bouillon fondue met kokosmelk maakte ik net om deze pakjesavond ossenhaas en stukjes kippendijen in te garen, In plaats van de klassieke gourmet. Gezond, licht verteerbaar, ongelofelijk lekker en minstens zo gezellig.

We dronken er trouwens Abloc pro zero biertjes bij die ik via hun webshop kreeg thuisbezorgd. Alcoholvrij met toegevoegde mineralen uit de Alpen en een vleugje pomplemousse! Perfect voor bij een pittig gerecht.

Nu nog vooral gedronken door sportievelingen met jaloersmakende discipline, prachtige prestaties en de bijbehorende fitte lijven. Maar echt…ze zijn ook heerlijk voor alle jonge mensen in oude lijven die zich afvragen wat er in hemelsnaam is gebeurd met die jonge sportieve god(in) inside! (Don´t ask how I know haha)

INgredienten

 • 1.5 liter kippenbouillon
 • 400 ml kokosmelk
 • 5 tenen geraspte knoflook
 • 4 stengels citroengras
 • 10 kaffir limoenblaadjes
 • 1 flink stuk gember
 • 2 rode pepertjes
 • 200 gram mix met champignons (ik gebruikte de champignon mix voor Risotto van AH)
 • 2 bosjes verse koriander (30 gram)
 • 1 bos verse munt (15 gram)
 • 1 limoen
 • vissaus (optioneel)
 • 1 lente-uitje (optioneel)
 • Stukjes ossenhaas en kippendijen
 • ….en een 12 pack Abloc pro zero ; )

bereidingswijze

Zet een ruime steelpan met de kippenbouillon en kokosmelk op het vuur met daarin 5 geraspte teentjes knoflook, twee gehakte rode pepertjes, de grof gescheurde kaffir limoen blaadjes, de geplette stengels citroengras, de champignons, en de gember (geraspt en in stukjes gesneden), Houd de bouillon een minuut of 5 net onder het kookpunt.

De zaadlijsten en de zaadjes zijn het pittigst van de rode peper. Omdat toch alles eruit wordt gezeefd straks, kun je ze voor de smaak prima laten zitten.

Zet het vuur dan lager en voeg de grof gehakte koriander en munt toe aan de bouillon. Laat het zo een uurtje staan. Zeef daarna de bouillon. Vlak voor het serveren warm je de bouillon op en roer je hem goed door. Rasp er nu de schil van een limoen door en pers deze daarna in de bouillon uit. Eventueel kun je nog wat vissaus toevoegen voor nog meer smaak. Omdat het oog ook wat wil serveerde ik de bouillon met verse koriander, nog een paar achtergehouden champignons, een in ringen gesneden lenteuitje, Gaar stukjes ossenhaas of stukjes kippendijen in de warme bouillon. Hoe langer je ze in de bouillon laat, hoe meer smaak ze zullen oppakken van de bouillon.

Eet smakelijk!

———– samenwerking Abloc Beer ————

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s