decadente brownies

Decadente brownies

Gisteren riep ik iedereen naar beneden om brownies te proeven waar ik zelf echt bijzonder tevreden over was. ´Ongelofelijk lekker toch?´, vraag ik terwijl iedereen voor de tweede keer opschept…zelf zit ik zonder brownie voor mijn neus. Ik heb immers al twee happen geproefd. ´Hoezo strafrondje om op gewicht te blijven?!!´, reageren de kinderen die blijkbaar ook het artikel hebben gelezen dat verscheen op NU.nl over mijn eetgewoontes. ´Je had gewoon eerlijk moeten zeggen dat je het altijd je kinderen allemaal op laat eten´…

INGREDIENTEN

 • Voor de brownies:
 • 5 eieren
 • 400 gram kristalsuiker
 • rasp van 1 limoen
 • theelepel zout
 • 45 gram honing
 • Voor de ganache:
 • 150 gram slagroom
 • 270 gram roomboter
 • 360 gram pure chocola (>60% cacao)
 • Overig
 • 160 gram bloem
 • frambozen
 • sap van een halve citroen
 • pecannoten

BEREIdinGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng de eieren, de suiker, honing, limoenrasp en zout en zet apart. Maak de slagroom warm in een pannetje. Smelt daarin de boter. Meng zodra de boter gesmolten is de chocola, in gebroken stukjes erdoor. Dit is je ganache. Voeg deze bij het eimengsel en meng het goed. Nu mag de bloem erbij. Als alles goed gemengd is kan het mengsel in een brownie vorm (ik gebrukte een vorm van 17cmx27,5cm). Bak in 20 a 25 minuten af in de warme oven.

Om de brownies heerlijk decadent te maken blendde ik ook nog een bakje verse frambozen met het sap van een halve citroen en karameliseerde wat pecannoten (even in de honing en daarna in de pan) maar echt nodig was dat natuurlijk niet. Net zo min als de limoenrasp die ik nog over had eroverheen maar wel helemaal af zo!

Eet smakelijk!

Met lieve groeten,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s