croque monsieur met truffel

Croque Monsieur met truffel

Als jeune fille au pair trok ik ooit in bij een chique de friemel familie met vier jonge kinderen. De kinderen aten er altijd apart. En dus zat ik elke avond eerst met de kinderen in de keuken om daarna bij de volwassenen aan tafel te schuiven voor het diner. Zoals een adelijke Franse familie betaamt serveerden ze elke avond zalige Franse klassiekers als lamsbout met knoflook en rozemarijn of gerechten als coq au vin. Ook de kinderen kregen trouwens heerlijke Franse klassiekers maar dan altijd de verrassend eenvoudige zoals deze croque monsieur met een groene salade. Wel met verse truffel uiteraard. Je komt uit een chique Frans nest of niet natuurlijk…

Ingredienten

  • 8 sneetjes rustiek brood
  • 290 gram geraspte Emmental kaas
  • 160 gram creme fraiche
  • 4 plakjes ham (gerookte slagers achterham bijvoorbeeld)
  • Truffelolie
  • Eventueel: verse truffel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de geraspte kaas met de creme fraiche en breng op smaak met een paar druppeltjes (2 of 3 is al voldoende) truffelolie en wat vers gemalen peper. Rooster de sneetjes brood zodat ze lekker crunchy zijn. Besmeer een geroosterd sneetje brood met een laagje kaasmengsel. Leg er één of twee plakken ham op (en mocht je het toevallig in huis hebben nog wat verse truffel) en sluit af met een tweede geroosterde snee brood.

Leg de croques op een bakplaat en verwarm ze 12 minuten in de oven (of totdat de kaas gesmolten is). Serveer met een frisse groene salade en wat vinaigrette.

Bon appetit!

Met lieve groeten,

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s