american pumpkin bread

american Pumpkin Bread

Ik denk nog vaak met een beetje heimwee terug aan Houston maar Halloween mis ik niet. De periode dat heel Amerika plots verandert in een akelig openlucht spookhuis. Inclusief grafzerken in de tuin, uit de grond stekende mensenresten en levensechte bloedsporen op de ramen. Gruwelijk echt! Maar waar ik wel steeds naar terugverlang in de herfst is mijn dagelijkse ‘coffee to go’ met een versgebakken ‘slice of pumpkin bread’. De geur alleen al. Dusss…nu ik dan toch weer aan huis gekluisterd zit…na poging drie pre-cies zoals hij moet zijn. Speciaal voor iedereen die Amerika mist…of benieuwd is hoe ‘Amerika missen’ in hemelsnaam smaakt.

Ingredienten

  • 220 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda (baksoda)
  • 1 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 1 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 theelepel cardemom
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in. Neem een bakblik, leg er de pompoenstukjes op, besprenkel met een beetje olijfolie en zet het blik ongeveer 20 minuten in de oven totdat de pompoen gaar is. Maak er met een blender een gladde puree van. Breng de temperatuur van de oven nu terug tot 170 graden.

Mix de bloem. de baking soda, nootmuskaat, kaneel, cardemom, kruidnagel, bakpoeder en zout in een grote kom.

Klop in een andere grote kom je eieren, witte suiker, lichte bruine suiker en het vanille extract met een mixer op hoge snelheid gedurende 30 seconde.

Voeg nu de pompoen puree toe samen met de olie en klop nog even door. Breng de bloemmix nu samen met het ei pompoen mengsel en mix tot een glad geheel.

Giet het mengsel in je ingevette cakeblik en bak je pumpkin bread in ongeveer een uur gaar op 170 graden. Bij mijn oven was het genoeg maar het kan zijn dat je nog een minuut of 10 extra nodig hebt.

american pumpkin bread

Zo smaakt en ruikt Amerika missen dus!

Met lieve groeten,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s