boerschappen gemaksbox

alles wat je moet weten over de boerschappen gemaksbox

Een boodschappenpakket bomvol verse en gevarieerde producten van Nederlandse bodem, inclusief heerlijke recepten. Het is helemaal van deze tijd maar ben ik daar zelf eigenlijk niet een beetje te eigenwijs voor?

Wat ik ga eten besluit ik namelijk vaak pas als ik in de winkel sta. Ik laat me het liefst ter plekke verleiden door mooie seizoensproducten, een bijzonder goed stuk vlees of vis, door ambachtelijke kazen of verse kruiden. Ik houd van die keuzevrijheid en verzin ter plekke pas wat ik er mee zal gaan doen. Een maaltijdbox is dan ook niet het eerste wat in me opkomt om aan te schaffen. Maar ook hier is tijd kostbaar. Zeker nu de scholen weer begonnen zijn en de kinderen zich ´s avonds haasten van voetbal naar turnen en van hockey naar tennis.. Drie dagen kookte ik uit de gemaksbox van Boerschappen en vertel je graag wat ik daar van vond!

Wat is een boerschappen gemaksbox?

Een maaltijdbox met daarin alle verse ingrediënten en recepten voor 3 maaltijden per week. 1x vis, 1x vlees, 1x vega. Anders dan de andere boxen van Boerschappen die iets meer tijd en aandacht van je vragen, zet je met de gemaksbox binnen 25 minuten eenvoudig een gezonde en lekkere maaltijd op tafel.

Chicken umami met noodles

Waarom zou je kiezen voor een maaltijdbox?

– Het grootste voordeel van een maaltijdbox is natuurlijk dat je eens niet zelf hoeft te bedenken wat je gaat eten en bovendien kun je het boodschappen doen ook heerlijk een keer overslaan.
– Elke week kun je bij Boerschappen kiezen uit vijf verschillende boxen met gemakkelijke, gezonde en lekkere recepten. Misschien eet je liever een weekje vegan of wat luxer? Kan allemaal! – — Je eet gezond en bovendien leer je allerlei nieuwe ingrediënten van het seizoen en uit eigen land kennen. Ook mooi meegenomen is dat je nauwelijks iets hoeft weg te gooien. De ingredienten worden immers in precies de juiste hoeveelheid bij je thuisbezorgd.

hoe werkt dat nou, zo´n abonnement?

Bij het bestellen van jouw eerste box ga je in principe automatisch een flexibel lidmaatschap aan. Dit betekent dat je elke week een maaltijdbox thuishuis bezorgd krijgt. Via jouw online account kan je altijd eenvoudig boxen inplannen, kiezen voor één van hun andere boxen, je abonnement pauzeren of volledig stopzetten. Je zit in elk geval bij Boerschapen nooit ongewenst vast aan een abonnement! Al vanaf de eerste box kun je opzeggen. Alleen betekent dat voor de eerste twee boxen dat je even moet bellen of mailen omdat zij die zien als proefboxen. Daarna kun je eenvoudig zelf je account beheren en via de afmeldknop aangeven dat je het hier bij wilt laten.

is het niet duur?

Een gemaksbox voor 2 personen met 3 maaltijden per week kost bij Boerschappen €38,50. Dat betekent €6,41 per maaltijd per persoon. Als je zelf boodschappen doet zal dit ongetwijfeld goedkoper zijn maar dat is ook niet de reden dat je voor een maaltijdbox kiest! Je kiest voor een maaltijdbox omdat het gemakkelijk, snel, heel gezond en duurzaam is. Bovendien kook je elke week met alleen de allerbeste ingredienten die rechtstreeks komen van Nederlandse boeren en producenten. Door deze korte keten zijn de ingrediënten in jouw gemaksbox altijd 100% vers en ontvangen boeren een eerlijke prijs.

Ook de Boerschappen gemaksbox proberen? Klik dan hier

Wat ik ervan vond

Elke maaltijdbox zal vast zijn eigen sterke, maar ook mindere punten hebben. Ik viel in elk geval al gelijk als een blok voor de looks van de gemaksbox van Boerschappen. Een kadootje als de bezorger er mee voor de deur staat! Het persoonlijke briefje erbij gaf me het gevoel dat het echt speciaal en heel zorgvuldig voor mij was ingepakt.

Zorg wel dat je de ruimte hebt in je koelkast als ze komen. Alle ingredienten zijn per maaltijd in grote papieren zakken verpakt en je houdt natuurlijk alles het liefst bij elkaar tot het moment van koken. Dat de kwaliteit van de ingredienten top is zie je gelijk. Prachtige stevige groenten, verse geurende kruiden, chique eieren en zorgvuldig geselecteerd vis en vlees vond ik in mijn box. Om te voorkomen dat de kwaliteit van de ingredienten achteruitgaat zou ik vooraf bedenken welke dagen je uit de box gaat koken. Van een aantal dagen in de koelkast worden groente en kruiden doorgaans niet beter. Zonde!

De receptkaarten met foto´s hebben een vast format wat prettig werkt. Bij elke stap staat een fotootje die, wat mij betreft niet altijd even duidelijk weergeeft wat er geschreven staat, maar de tekst is altijd helder en duidelijk. Ik trof slechts één verwarrend foutje in de tekst maar goed, dat mag bij de allereerste gemaksbox boreling!

De belofte dat het binnen 25 minuten op tafel staat wordt in elk geval absoluut waargemaakt. Door met smaakmakers te werken als kant en klare sauzen (altijd van zorgvuldig gekozen kleinschalige Nederlandse leveranciers) win je zo een hoop tijd. Omdat het voor mij niet op 5 minuten aankomt als ik kook gooi ik zelf liever bijvoorbeeld snel toch nog wat verse tomaten en kruiden door de blender. Nog een voordeel van zo´n box…er blijft dus altijd ruimte voor een eigen twist of eigen inzicht! Handig voor eigenwijze types als ik.

Romige gnocchi met gerookte zalm

Wat ik ongelofelijk knap vind is dat Boerschappen steeds met nieuwe recepten blijft komen die een groot publiek aanspreken. De gerechten zijn altijd geschikt voor het hele gezin. Je kunt met zo´n box je kinderen bovendien heel makkelijk betrekken bij het koken. De stappen zijn zo helder beschreven dat ook zij het eenvoudig zelf kunnen bereiden. Naast het goede gevoel wat zo´n box me geeft vrijwel rechtstreeks te eten van het land -want dat proef je- zou dat voor mij een extra reden ook zelf vaker een box te bestellen.

Maar het allerleukste aan de box van Boerschappen blijft voor mij toch wel het verrassingseffect. Het niet vooraf weten wat je gaat eten. De ongelofelijke variatie die je ermee op tafel tovert en de enorme hoeveelheid tijd die het je scheelt….ik had zelfs ineens tijd over voor mijn man! #justsaying (❁´◡`❁)

Ook proberen?

Ben je nieuwsgierig geworden maar wil je niet “teveel” betalen voor je eerste bestelling? Maak dan gebruik van deze aantrekkelijke kortingscode. Als je via deze link code myramadeleine invult krijg je namelijk 9 Euro korting op je eerste bestelling! Laat je me nadien via hashtag #myramadeleine weten wat jij ervan vond?

wil jij de Boerschappen box ook eens vrijblijvend proberen? via deze link breng ik je waar je moet zijn

Met lieve groeten,

—-samenwerking—-

Één reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s