Myra Madeleine

Myra Madeleine | het verhaal achter de naam

Interview door Annelies van http://www.gezondgenoeg.nl

Myra Madeleine heb ik ontmoet tijdens een Persreis van Love my Salad. Hoewel die dag zo druk was met allerlei activiteiten en er heel veel leuke (food)bloggers mee waren die ik nog nooit had ontmoet, was het uitwisselen van elkaars Instagram iets wat wel die dag gebeurde. Heel handig, want ik vroeg Myra of zij wilde meewerken aan mijn blogserie. Natuurlijk ook omdat ik zelf heel nieuwsgierig ben naar haar verhaal achter de naam. En wat doet deze vrouw veel! Maak kennis met het verhaal achter de naam en wat zij zoal doet en deelt op haar social media.

Kennismaking met Myra Madeleine

Myra Madeleine, 47 lentes, al 17 jaar getrouwd met de leukste, trotse mama van 3, grote zus van 2, tante van 11 en nicht van bijna 40 (je komt uit een Brabants nest of je komt het niet). Na veertien jaar België en Amerika nu weer ‘terug op honk’ in Brabant en sinds drie jaar dagelijks terug te vinden als (food)storyteller op mijn website, social media en af en toe in print. Achter de schermen ben ik daarnaast druk met food pr-opdrachten voor mooie opdrachtgevers in België en Nederland. De ultieme combinatie! Food is namelijk een thema waarin ik werkelijk alles terugvind wat voor mij zo belangrijk is: verhaal, passie, emotie, verbinding en esthetiek. En in mijn pr-functie achter de schermen kan ik mijn oude liefde, recruitment kwijt. Myra Madeleine in een notendop!

Men vond banen voor mij

Vier jaar geleden verhuisden we vanuit Texas terug naar Nederland. De kinderen waren inmiddels wat groter en ik was vastbesloten ook in Nederland weer professioneel aan de slag te gaan. Er kwamen zeker interessante aanbiedingen voorbij, maar ineens bekroop me het gevoel, ondanks mijn enthousiasme voor elk van hen, dat het wéér allemaal banen waren die ‘men’ voor mij bedacht had.

Als ik zo eens terugkeek op mijn carrière, was het eigenlijk een aaneenschakeling van jobs die anderen goed bij mij vonden passen. ‘Als jullie denken dat ik het kan, dan wil ik het wel doen!’

Op zoek naar iets wat bij mij past

En dus bedankte ik voor de aanbiedingen en belde ik goede vrienden van vroeger. Twee gemoedelijke, heel gezellige Brabanders met een succesvol horeca vakblad. Of ik niet stage mocht komen lopen zolang ik nog niet gevonden had wat ik zocht. De wereld van print intrigeerde me al van jongs af aan (verhalen, fotografie, vormgeving, esthetiek) en ik zag voor hen cross mediale kansen. Een online community moest er komen voor het blad, met veel interactie en verwijzing naar print. Het zou elkaar versterken…

Met hen werken was één groot feest. Hun droge humor zorgde vaak voor tranen in mijn ogen. Het vertrouwen en de ruimte die ik kreeg wierp haar vruchten af en voor ik het wist kreeg ik naast de verantwoordelijkheid voor het opbouwen en onderhouden van een succesvolle online community ook schrijfopdrachten en bezocht ik persevents die normaal zouden blijven liggen. Het zou de basis worden van een waardevol netwerk… Parallel bouwde ik intussen aan mijn eigen online community omdat daar meer ruimte was voor authenticiteit en creativiteit. Dat ik zakelijk sterk geloofde in de kracht van social media wist ik namelijk wel maar dat ik er persoonlijk ook zo vrolijk van zou kunnen worden kwam als een complete verrassing!

Hét moment om deze onbetaalde stageplek los te laten en op eigen benen te staan…

De drijfveren van Myra Madeleine

Ik ben geboren met een hele positieve instelling, veel enthousiasme en een ongekend optimisme. Al snel merkte ik dat wat luchtigheid, humor en positiviteit heel goed ontvangen werd online en daar hoefde ik niets geks voor te doen. Gewoon mezelf zijn.

Verwacht bij mij dan ook geen uitgesproken meningen, stellingnames, of hele kritische noten. Een glimlach hoop ik dat je ervan krijgt, een beetje herkenning misschien ook en vooral zin, heel veel zin om ook te gaan ervaren wat ik heb meegemaakt. Altijd kort, snel en nu.

De enorme sociale interactie die het online oplevert is voor mij meer dan goud waard. Zonder alle hartjes, duimpjes, follows, shares en berichtjes had ik namelijk nooit durven vertrouwen op dit pad wat zo ‘spot on’ het mijne blijkt!

Wat Myra zoal deelt

Dagelijks deel ik mijn bourgondische genenprint op Instagram. Denk aan fijne plekjes waar ik heerlijk gegeten heb, fantastische gerechtjes, mooie ontmoetingen, culinaire ervaringen. Soms op hoge hakken als een vrouw van de wereld in een sterrenrestaurant. Soms met laarzen als culinair ontdekkingsreiziger bij de boer op het land. Soms op sneakers als mama van drie pubers voor een kroketje uit de muur. Precies zoals mijn leven is.

Myra

Hoe onderscheid jij je hierin van anderen?

Nu ik wat langer bezig ben weet ik beter wat me onderscheidt van anderen. Zo ben ik geen echte foodblogger maar misschien eerder een belevingsblogger. Iemand die haar passie voor food het liefst combineert met bestemmingen, persoonlijke beleving of mooie verhalen. Receptontwikkeling, foodfotografie en koken? Door mijn grote gebrek aan geduld laat ik dat veel liever over aan mensen die daar zoveel beter in zijn. Laat mij maar de functionele chef zijn voor mijn gezin, als inspirator en aanjager van de enige echte chef in huis, the hubs, voor het dekken van een mooie tafel. En buiten mijn gezin als de toeschouwer, de beschrijver, de bewonderaar, de genieter… Een kwestie van doen waar je goed in bent.

Wat is Gezond Genoeg voor jou met wat jij doet?

Héérlijk vind ik mensen zoals Annelies, die passie voor eten én het ondernemerschap met mij delen. Maar wat ik het allermooist vind aan Gezond Genoeg is hoe zij mensen met elkaar verbindt. Hoe ze steeds weer anderen het forum geeft. Hoe ze daarmee steeds weer voor interessante kruisbestuivingen zorgt. Eigenlijk zou ik het allerliefst dezelfde set vragen eens aan haar voorleggen! (Of een wijntje met haar drinken). Daar kan niet anders dan een dame met een mooi verhaal achter zitten.

Waarom zouden mensen kennis met jou moeten maken?

Daar is natuurlijk geen enkele reden en tegelijkertijd alle reden voor. Ik houd van mensen en geloof heel sterk in netwerken, in mensen verbinden en elkaar versterken. Door met anderen te praten krijg je bovendien frisse inzichten, andere invalshoeken en ruimte voor nieuwe ideeën. Iets waar ik daarom ook altijd heel bewust tijd voor vrij maak. Als je er net als ik ook in gelooft dat in je eigen kokertje blijven zitten niets nieuws brengt zou een glas wijn met mij misschien dus inderdaad een gezellig idee kunnen zijn. Maar zoals ik zijn er natuurlijk alleen in Nederland al zeventien miljoen. Dat kan dus ook prima met ieder ander!

Hoogtepunten voor Myra Madeleine

Mijn grootste succes is toch wel het op de wereld zetten van twee mannen (en een dochter). Ik vind het nog steeds wonderlijk dat er in mijn vrouwenlijf jongens konden groeien haha Maar snap heel goed dat je dat niet bedoelt. Elk stapje en elk succesje is voor mij op dat moment in de tijd een hoogtepunt geweest. Het zou de successen in het verleden te kort doen als ik hoogtepunten van nu zou noemen die inherent zijn aan groei.

Wensen en dromen voor Myra Madeleine

Dat is een hele goede vraag. Naast geboren te zijn met een positief, enthousiast, commercieel karakter ben ik ook geboren met een korte termijn instelling en geen enkele vorm van strategie. Groeien doe ik met wat er op mijn pad komt. ‘Ikzelf ben niet onmiddellijk de geschikte blogger voor jullie merk maar ik ken iemand die wél perfect matcht met jullie boodschap’. En zo komt van het een het ander. Naast Myra Madeleine als influencer op social media is er nu daarom sinds twee jaar ook een Myra Madeleine achter de schermen. In deze laatste rol selecteer ik voor opdrachtgevers in België en Nederland de juiste influencers voor brand activatie campagnes, persreizen of andere events.

Rondkomen van enkel een blog is helaas maar voor ‘the happy few’ weggelegd. Dat had ik al snel gezien. De prijzen die bovendien betaald worden voor samenwerkingen ten opzichte van de tijd die het de bloggers kost en hun bereik, vind ik verbazingwekkend. Door ook zelf als influencer actief te zijn kan ik opdrachtgevers heel goed schetsen wat een opdracht voor bloggers betekent in termen van tijd, creativiteit en aanschaf van ingrediënten. Iets wat ze zich absoluut niet allemaal realiseren. (‘Wij doen hen toch een plezier?’) En kan ik ze uitleggen dat micro influencers vaak nog vele malen waardevoller zijn dan gaan voor de grote volgersaantallen. Als éénpitter, zonder zware vaste lasten als een kantoor, kan ik bovendien het budget wat normaal bij de grote pr-bureaux achterblijft, nu vertalen in een royalere betaling aan de bloggers. Het blijkt een win-win voor alle partijen.

Tot slot

Men vraagt mij vaak hoe het komt dat (het lijkt alsof) leuke dingen altijd precies bij mij op het pad komen. Volgens mij is dit het antwoord: ‘Energy flows, where attention goes!!’ Niets komt vanzelf. Ook bij Myra Madeleine niet ;).

4 reacties

    1. myramadeleine

      Blijft voor iedereen toch een beetje duister blijkbaar : ) Geld verdienen doe ik met ambassadeurschappen en het rekruteren van geschikte influencers. Schrijven doe ik heel graag maar levert vrijwel niets op en persevents, diners etc doe ik vaak op uitnodiging.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s