Eten bij de Coninck

En toen was daar ineens een heel klein gezellig restaurant midden in het centrum van Bergen op Zoom. Met kraakwit linnen, een brandende kaars en een verse bloem op elke tafel. Op de achtergrond klinken zachtjes bekende Franse chansons…Niet te moeilijk maar wel helemaal -toch maar even en Francais- ´touché´.´What you see, is what you get´, reageert Maurice lachend.

Maurice de Coninck, alias de kreeftenman (of ook wel Mauriesling genoemd, omdat hij als wijnexpert een enorm hart heeft voor Duitse wijnen) staat hier achter de kachel en laat ons kennismaken met zijn keuken. Elk gerecht perfect gecombineerd met uitzonderlijke Duitse en Italiaanse wijnen.

Oosterschelde paling, bodemcultuur mosselen, grijze garnaaltjes, kreeft (tuurlijk!) en verse coquilles passeren deze middag de revue. ´Op het bord rauwe coquilles met grijze garnaaltjes, aangemaakt met pomodori en basilicum. Daarbij een platte Zeeuwse oester met een vinaigrette gemaakt van manzanilla sherry…heel simpel´, licht hij het eerste gerechtje toe. Ook de in olijfolie met ui en knoflook gewokte bodemcultuurmosselen afgemaakt met tomaat, venkelzaad en pastis wordt als ´echt heel simpel´ geserveerd.

Mauriesling…vanaf nu ook wel bekend als (delicious but) Maureasy : )

Bij de Coninck | Bosstraat 17 | Bergen op Zoom

Met lieve groeten,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s