chips dipsaus recept borrelplank

-Plak-maar-op-je-billen-chips-dip-

Onlangs vertelde ik het de kinderen nog, dat wij vroeger bij de chips standaard een dipsausje maakten. Mayonaise met een gesnipperd uitje en ketchup. Of yoghurt gemengd met mayonaise en chilisaus. Alsof het eten van chips al niet vet genoeg was! Daarom als ode aan die fijne jaren dat dat allemaal zomaar kon, de ergste allerlekkerste dipsaus allertijden. Bomvol calorieen om te voorkomen dat je afvalt…

chips dipsaus recept

SHRIMP DIP

Borrelhap bomvol calorieën voor vier personen

Wat heb je nodig?

  • 200 gram Philadelphia kaas
  • 100 gram Zure room
  • 4 eetlepels mayonaise
  • Cocktailsaus
  • 150 gram gepelde garnaaltjes
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 groene paprika
  • 6 Lente-uitjes
  • Verse bieslook

Meng de Philadelphia kaas goed met de zure room en de mayonaise en smeer het mengel uit op een platte schaal. Smeer er vervolgens een laagje cocktailsaus over. Bedek nu het geheel met ongeveer de helft van de gepelde garnaaltjes. Snijd de lente-ui, bieslook, rode,- en groene paprika vervolgens heel fijn en strooi erover. Tenslotte de overgebleven garnalen nog en daarna schep je met je chips vanaf de bodem (dwars door alle laagjes van de dipsaus heen) en kan het grote genieten beginnen!

Met lieve groeten,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s