Seafarm Fruits de Mer & Fish Feesten – SEAFOOD PARTY

geschreven in samenwerking met Myra Madeleine door professioneel genieter Bibi Vermaesen

Het is even rijden, maar dan heb je ook wat. Zo ongeveer op het uiterste puntje van Noord Beveland, pal naast de Oosterscheldekering, stappen we uit bij Seafarm. Deze schelpdierenspecialist bij uitstek opent ieder jaar het Fruits de Mer seizoen met een zomers getint feestje voor seafoodlovers.

Het ruikt al heerlijk!

Op het terras staat een kok met hoogrode konen op de Ofyr tarbot en mesheften te grillen. Het water loopt ons in de mond. Nog geen visje gegeten maar we weten nu al dat we nog eens terugkomen! Seafarm Oysters, groot, klein, stevig, zacht, verse Oosterscheldekreeft, awardwinnende Almenkerk wijn uit Zuid Afrika, Hermit Gin coctails…de ideale mix om volgend jaar misschien niet voor de lunch maar voor het diner aan te schuiven en tot in de late uurtjes te blijven.

Gekweekte vis, het nieuwe normaal

Maar eerst een lesje ‘kweekvis’! Glunderend van trots leidt eigenaar Adri Bout ons rond in het, samen met zoon Dave eigenhandig opgebouwde ‘heiligdom’. Na jarenlang, week in week uit op de Noordzee te hebben gevist, besluit Adri vijfentwintig jaar geleden het roer volledig om te gooien. Een viskwekerij moest het worden, met een uniek duurzaam concept. Geen tilapia met hormonen maar honderd procent ecologische tarbot! Tarbot die de weg naar menig keuken van verschillende sterrenchefs reeds heeft gevonden. Sydney Schutte van het Waldorf Astoria, Jonny Boer van de Librije, Herman den Blijker, ze zweren allemaal bij de constante, hoge kwaliteit van de duurzaam gekweekte tarbot van Seafarm. Neem van mij aan, in de discussie over ‘sustainable food’ gaan wij nog veel van Seafarm horen.  

Genieten van Zeeuwse Zilte Zaligheden

Aan tafel wacht ons tarbot, gegrild op de Ofyr, vergezeld door een drietal mesheften, vers gevist uit het water voor ons. ‘Fingerlicking good’!

De daaropvolgende Seafarm oesters die Don Dick de Oesterman voor ons open klieft zijn waanzinnig. Deze oesters worden gekoesterd in het zilte Oosterschelde bronwater dat op het terrein van 70 meter diep omhoog wordt gepompt. Door een speciaal proces nemen de oesters mineralen en voedingsstoffen op uit het bronwater. En dat proef je.

Twee keer met de tong de oester tegen het gehemelte duwen en dan slikken

Dan zijn er ook nog oesters van de beste percelen in de Oosterschelde, van toppercelen van het Grevelingenmeer of hand geselecteerd uit de Grevelingen. Intussen schenkt hij in de schelpen een beetje ‘Hermit gin’. Onze mond voelt gelijk fris en onze smaakpapillen staan wagenwijd open. De combinatie van oester met gin is fantastisch! Bijna zoet. En dat terwijl deze gin, citroen en koriander accenten heeft.

…Oesters met alle andere varianten van Hermit Gin zijn trouwens ook fantastisch weten we na vandaag.

All you can eat

Chef Erwin Wöhler en zijn team sloven zich uit om iedereen van een nagenoeg onuitputtelijke voorraad Zeeuwse Zaligheden te voorzien. Mosselen, garnalen, kokkels, vongole en joekels van krabbenpoten op een prachtig opgemaakt tableau.

Op het terras met uitzicht op de Oosterschelde proosten wij met een glas Muscadet van Chateau de La Pierre op een zeer geslaagde middag genieten.

En dan nu het goede nieuws? Dat kan hier gewoon elke dag!

SEAFARM | Jacobahaven 4 | 4493ML Kamperland

Met lieve groeten,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s