Voorwoord voor het digitale Brabant Celebrates Food magazine

Myra Madeleine is reis,- en foodwriter en te volgen op www.instagram.com/myramadeleine Op haar website en social-media kanalen deelt ze dagelijks haar bourgondische genenprint.

Geboren uit twee lantaarnpalen in dezelfde straat, zoals mijn vader later lachend zou vertellen. In een piepklein dorp vlakbij de Belgische grens. Met tientallen ooms en tantes van beide kanten en neven en nichten in overvloed, ben ik inmiddels al ruim veertig jaar dankbaar deel van een groter Brabants geheel. Ik heb er niet voor gekozen geboren te worden met Brabants DNA… ik heb gewoon veel geluk gehad!!

Een enkele reis Breda moest het dus worden na jaren in het buitenland. Een enkele reis Breda en een instablog, waar ik met liefde mijn bourgondische genenprint deel.

Want Brabant staat voor mij gelijk aan genieten met de grote zachte G. Gastvrij, gemoedelijk en bourgondisch. “Ik ben gewoon anders”. Ik heb het vaak geroepen als ik in het buitenland weer eens verlangde naar een ongecompliceerde, vrolijke avond op café, een zoete inval met een grote pan soep op tafel of juist urenlang gezellig tafelen.

Wij Brabanders houden nu eenmaal van goed eten en drinken in goed gezelschap. De komende maanden is Brabant wat mij betreft dan ook op haar best. Zo brengt het wildseizoen ons weer spannende nieuwe mogelijkheden en geven de feestdagen ruimte traditioneel met familie en vrienden uit te pakken.

Je leest er alles over in dit online magazine met onder meer informatie over het prachtige natuurgebied De Maashorst, rijk aan de lekkerste culinaire ingrediënten. Met de nieuwste maaltijdbox, boordevol fantastische streekproducten, zet je in een handomdraai een volwaardig viergangen diner van serieus niveau op tafel. Zo ervaar je de trots van de Maashorsterboeren en moestuinders nu ook eenvoudig thuis!

Neem je liever een kijkje ín de creatieve, duurzame keuken in West Brabant, sluit je dan eens aan voor een georganiseerde route. De innovatieve beweging Dutch Cuisine deelt graag met de wereld waarin onze eetcultuur zo uniek is. Maar zeker ook op andere vlakken kun je deze maanden ervaren waar Brabant groots in is.

Eén bezoekje aan de Dutch Design Week in Eindhoven en je weet genoeg…

Met lieve groeten,

logo-myra-ping

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s