Odette en ville

Bijna zeven jaar lang woonden we in misschien wel het meest aantrekkelijke buurtje van Brussel, ´Elsene´. Oftewel ´Ixelles´…omdat het in het Frans zo mogelijk nog aantrekkelijker klinkt dan in het Nederlands. Elk weekend keek ik vanaf ons Franse balkonnetje de straat in om te zien of het bakkertje open was. Haalden we verse baguettes ´et croissants aux amandes´. Maakten we voor het eerst kennis met Michelinsterren restaurants en dronken we Zondags bier op café. Het leven van een Parisienne maar dan op slechts een uurtje rijden van mijn ouderlijk huis.

Terug van weggeweest

Vandaag rijd ik er weer. Alsof ik nooit ben weggeweest. Langs de Avenue Louise en dan zo resoluut rechtsaf de wijk in. Mama zit naast me en verbaast zich erover hoe soepel ik nog door deze drukke stad rijd maar Châtelain kan ik blind nog wel vinden. Vlak voor een prachtig pand uit de jaren twintig staan twee jongemannen, geheel gekleed in zwart al op ons te wachten: Valet service. Iets wat ik sinds Amerika het absolute summum vind van chique. De sleutels laat ik achter, zie hoe auto´s achter ons moeten wachten maar vergeet al mijn gène zodra we de grote klassieke deur binnengaan.  

Living the good life

Midden in het hart van deze levendige wijk Châtelain ligt restaurant-hotel Odette en Ville. Een vleugje glamour, donker en mysterieus maar vooral sfeervol en elegant chique. We nemen plaats op fluwelen stoelen aan tafels die gedekt zijn met wit tafellinnen. Naast bruisend tafelwater zitten we binnen de kortste keren aan een glas gekoelde Chablis en zien goed geklede, overwegend Franstalige gasten aanschuiven. Je gaat er vanzelf ook netjes van zitten haha…

Op de kaart

De eerste gang op het lunchmenu zijn grijze garnaaltjes met een fijne bloemkool gratin. Intussen klinkt het geroezemoes van gedempte maar geanimeerde gesprekken, er wordt goed gegeten, een glas wijn gedronken…en nergens zien we maar een telefoon op tafel! (behalve bij die ene Hollander natuurlijk haha maar het is haar werk lieve mensen) Mama en ik proosten op de mooie herinnering aan Chatelain, de dankbaarheid dat mijn werk ons weer even terugbracht en genieten vervolgens van een mooi stukje witte vis omringd door eekhoorntjesbrood ´et beurre noisette´. Afsluiten doen we met ´poire chocolat´en een bolletje ijs. 

We kunnen nog heel wat leren van onze Zuiderburen…

Nog even blijven?

Tegen twee uur loopt het restaurant rustig leeg. Iedereen gaat weer terug aan het werk. En wij? Wij hebben vandaag de tijd en kijken onze ogen nog even uit in de bar, de lounge en de hotelkamers. Hoe fijn moet het zijn dit nog eens over te doen in het weekend met een overnachting.

…en dan´s morgens heerlijk weer eventjes naar ons eigen bakkertje om de hoek.

Hotel Restaurant Odette en Ville

Rue du Châtelain 25 B-1050 Bruxelles

Met lieve groeten,

———————————————samenwerking————————————————-

3 reacties

  1. Ger Van den Brand

    Wervend, dat wel. Je zou zo instappen, op naar Odette en Ville.

    El mar., 11 dic. 2018 20:49, WordPress.com escribió:

    > myramadeleine posted: ” Bijna zeven jaar lang woonden we in misschien wel > het meest aantrekkelijke buurtje van Brussel, ´Elsene´. Oftewel ´Ixelles´ > omdat het in het Frans zo mogelijk nog aantrekkelijker klinkt dan in het > Nederlands. Elk weekend keek ik, gekleed in witte badjas,” >

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s