There is nothing wrong with being small

En zo is het maar net. Een terechte hoofdrol voor een hele kleine smaakmaker uit onze eigen wateren: de Hollandse garnaal. Samen met Televisie Chef en kookboekenschrijver Mathijs Vrieze mogen een aantal toonaangevende Nederlandse foodbloggers en pers mee aan boord van het kleinste varende garnalenrestaurant van Nederland om te ontdekken waar een kleintje groots in kan zijn.

Aan boord

De boot ligt aangemeerd in Den Bosch dit keer. Aan boord wordt al hard gewerkt om ons straks te leren hoe je zo’n garnaaltje nu eigenlijk pelt en ons te laten proeven wat deze kleine smaakmaker kan betekenen in gezonde gerechtjes. Het mooie initiatief komt van het Nederlands Visbureau, die het grote publiek kennis wil laten maken met de Hollandse garnaal: lekker, lokaal en verantwoord.

G 5

Ik word er zelf altijd heel blij van om aan de slag te gaan met mooie en pure ingredienten waar geen groot merk op staat (Mathijs Vrieze, healthy chef, TV-kok en kookboekenschrijver)

Lekker en gezond

Het zal dan ook geen verrassing zijn, dat het Nederlands Visbureau voor deze speciale dag healthy chef Mathijs Vrieze uitnodigde. Hij kookt immers het liefst met verse ingrediënten en inspireert Nederland dagelijks om lekker en gezond te koken. Op het menu aan boord staan dan ook uitsluitend gezonde gerechten met een glansrol voor de onlangs MSC-gecertificeerde kleine smaakmaker: Kraakvers brood met garnalenboter, verse Hollandse loempia’s met rauwkost, een witlof oesterzwam salade en ter afsluiting een hartige cheesecake met doperwten en hazelnoten. Hij heeft de volle aandacht!

G 4

G 7

Pellen

De mogelijkheden zijn eindeloos, dus wil je er thuis mee aan de slag, dan vind je deze heerlijke kleine grijs-roze schaaldiertjes kant en klaar, gepeld bij je lokale visboer. Ze zijn echter absoluut het lekkerst als je ze ongepeld koopt en zelf even van het schildje ontdoet. De zoete, zilte smaak komt dan het beste tot zijn recht! Het is een klein klusje (en niet zeker dat alle garnalen het gerecht ook daadwerkelijk zullen bereiken!) maar vooral ook heel gezellig en therapeutisch weten wij inmiddels.

En de restanten hoef je niet weg te gooien. Daar kun je gewoon even een bouillonnetje van trekken (Mathijs Vrieze)

FA

G 1

Inspiratie

Na afloop daagt Mathijs de deelnemende foodies uit: ga thuis ook eens aan de slag met de Hollandse garnaaltjes! Inspireer anderen op je eigen manier. En dát laten foodbloggers zich natuurlijk geen twee keer zeggen! De eerste creatieve gerechtjes, waaruit de veelzijdigheid zo goed blijkt, zijn al verschenen en online heel eenvoudig terug te vinden met de hashtag #dekleinesmaakmaker.

Waar een kleintje groots in kan zijn!

Met lieve groeten,

logo-myra-ping

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s