Broccolisoep met pistachenoten

Vandaag maakte ik een verse broccolisoep met pistachenoten. Ik kreeg er zoveel vragen over online, dat ik moest beloven het recept op mijn website te publiceren, zodat jullie hem ook eens kunnen proberen. Bij deze! Twintig minuten max en hij staat op tafel.

 …and for those who know me, that’s exactly how I like it!

Deze gezonde soep heeft genoeg aan een stukje brood omdat er zoveel smaak in zit dankzij de pistachenootjes, knoflook, lente ui en kippenbouillon. Mocht je liever gaan voor de veganistische variant dan kun je de kippenbouillon natuurlijk altijd vervangen door een groentebouillon.

broccoli 2

 

—————————————————————————————————————————————-

RECEPT VOOR BROCCOLISOEP MET PISTACHENOTEN

  • 1 broccoli
  • 600 ml kippenbouillon
  • 3 lente-uitjes
  • 30 gram pistache noten
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • crème fraîche ter decoratie
  • zeezout en peper

Fruit de lente-uitjes en de knoflook in een beetje olijfolie op laag vuur, tot het geheel zacht en zoet is. Breng water aan de kook voor de kippenbouillon en voeg de pistache noten toe zodat ze al een beetje zacht kunnen worden. Houd er ook een paar apart ter decoratie.

Snijd de hele broccoli in grove stukken (dus inclusief de stam) en stoom deze 5 minuten. Mocht je nou geen stoomkoker hebben, dan kun je altijd stomen in een ruime pan waarin je een klein laagje water (1 a 2 cm) aan de kook brengt. Met de deksel erop is dit een prima alternatief. Leg na het stomen ook weer een paar kleine broccoli roosjes apart voor de garnering.

Nu is het tijd voor de blender! Gestoomde broccoli, de kippenbouillon en de lente-uitjes met knoflook gaan samen in de blender totdat het één glad geheel is. Breng de soep op smaak met wat zeezout en peper. Garneren met een klein beetje crème fraiche, een kleine swirl goede olijfolie, broccoli roosje en wat pistache nootjes en klaar ben je.

Zelf bakte ik de pistache nootjes, die ik ter garnering gebruikte, nog heel even op in de pan zodat ze een fijne geroosterde smaak kregen maar ook zonder deze extra handeling is hij heerlijk.

Eet smakelijk!
Met lieve groeten,
logo-myra-ping

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s