Outdoor cooking

Houd je net als ik van makkelijk en lekker eten, goed gezelschap en veel gezelligheid, dan heb ik een gouden tip!  In onze tuin staat namelijk sinds kort een onweerstaanbare patiocooker die iedereen zonder enige moeite verandert in een heuse keukenprins(es), iedere tuin of balkon in een complete buitenkeuken en ieder diner in een feestje! Één draai aan de knop, verse ingrediënten op de plaat et le voila!

Belgisch Design

In eerste instantie viel ik volledig voor zijn uiterlijk. Eerlijk is eerlijk. Alhoewel…niet heel veel daarvoor had ik wel met eigen ogen gezien uit wat voor heerlijk mannelijk nest hij komt en daar ben ik duidelijk ook niet ongevoelig voor.

In zijn ouderlijk huis, net over de Belgische grens, zag ik onlangs hoe hier hard en gepassioneerd gewerkt wordt met zware traditionele materialen. Hoe stevige mannenhanden vuur en vloeibaar ijzer trotseren om er werkelijk de prachtigste gietijzeren potten en cookers uit te voorschijn te toveren. Het enorme contrast tussen het stoere productieproces en het elegante verfijnde eindproduct…dat vind ik dus woest aantrekkelijk!

IMG_0618

IMG_1831

My kind of cooking

Maar toen aan het begin van de zomer werd aangebeld en de parelwitte van het stel -die ik geheel naar eigen voorkeur had samengesteld-  voor mijn deur stond realiseerde ik me onmiddellijk dat hij veel meer in petto had dan alleen goede looks: compact, licht maar vooral ook heerlijk makkelijk te bedienen. Hij kreeg van mij een prominente plek in de achtertuin met voldoende ruimte rondom maar eigenlijk heeft deze fijne cooker aan een balkonnetje al genoeg.

Vrienden en familie wilde ik uitnodigen, de tafel buiten mooi dekken en met een glaasje in de hand voor iedereen gambas al ajillo klaarmaken afgeblust met Pastis. Pittige gevulde jalapeños en kruidige fajitas zoals in Texas met een ijskoud Mexicaans biertje erbij. Of heerlijke tonijnsteak met verse zilte lamsoren en zeekraal tijdens een diner voor twee op een iets meer gesloten plekje op ons terras.

IMG_1769IMG_1741IMG_1789

En dan, aan het einde van de zomer, als de temperatuur weer een beetje zou gaan zakken lekker lamsvlees met aardappeltjes, rode ui, knoflook en rozemarijn samen met een stevig glas rode wijn.

Een blijvertje

De zomer is nog in volle gang en de ideeen voor gerechtjes a la plancha blijven maar komen. Gevulde paprikapunten met walnoten, salade met biefstukpuntjes, gewokte mosselen…de mogelijkheden zijn eindeloos. Ik betrap me er bovendien zelfs op, dat ook wanneer ik het eigenlijk niet eens van plan ben, ik besluit de cooker buiten maar ‘even’ snel aan te zetten. De plaat is toch zo warm, heeft voldoende ruimte om meerdere dingen op te bereiden en kan bovendien in de vaatwasser.

Als dit geen blijvertje is!

Wil je zelf ook graag aan de slag met de Ferleon Patio Cooker? Als je online bij de checkout  ‘myramadeleine’ invult en deze couponcode: free12pot krijg je er namelijk een prachtige gietijzeren kookpot bij cadeau (12cm twv 75 Euro). En kies je voor de hele set, inclusief de trolley, zelfs een maatje groter (22cm twv 175 Euro) met code free22pot!
—————————————————————————————————————————————-

RECEPT VOOR GEROERBAKTE TONIJN MET ZEEKRAAL EN LAMSOOR

  • 4 tonijnsteaks
  • 1 rode ui
  • verse zeekraal
  • lamsoren
  • zongedroogde tomaatjes
  • verse tuinkruiden (bieslook, citroentijm, dille, peterseelie…)
  • peper
  • zout

Net als bij biefstuk is het belangrijk dat je de tonijn een half uurtje voor gebruik buiten de koelkast op temperatuur laat komen. Zo gaart hij straks gelijkmatiger. Snijd de tonijnsteaks dan in grove stukken en wrijf ze in met een beetje olijfolie. Doe ze in een grote mengkom samen met zilte lamsoren, zeekraal, zongedroogde tomaatjes, rode ui en verse tuinkruiden. Goed mengen en op smaak brengen met een beetje peper en zout. Zorg dat de plancha goed warm is en roerbak het geheel in slechts een paar minuten gaar. De tonijn is namelijk het lekkerst als je hem medium rare bereidt zodat hij niet zijn smaak verliest.

Eet smakelijk!
Met lieve groeten,
logo-myra-ping

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s