Let’s goat!

In de tuin van Johan en Marianne, omringd door Brabantse weilanden, staat een prachtig gedekte tafel. Idyllisch zo tussen oude appelbomen en kleine mekkerende geitjes. Met op tafel gekleurde borden, glazen karaffen en vers gebakken brood. Over de stoelen hangen boerenzakdoeken…. zo ziet een instaheaven voor foodbloggers er dus uit!

En alsof dat al niet filmisch genoeg is, vinden we aan de andere kant beschut door de bomen, een charmante, geïmproviseerde buitenkeuken waar ook ik straks een salade met geitenkaas mag gaan maken…

saladay 5

Achter mijn camera uit

Ik ben in Etten-Leur en ondanks dat deze setting mij niet onbekend is -vorig jaar maakte ik immers een reportage over deze Saladay-, ben ik toch weer onder de indruk. Hoe ongelofelijk bijzonder eigenlijk dat Bettine enige tijd terug informeerde hoe ik het zou vinden dit jaar zelf deel te nemen. “Ja, dat is inclusief het maken van een eigen recept met onze geitenkaas”, voegden ze eraan toe. “Kan je best”.

En zo komt het dat Myra Madeleine vandaag ook zelf een plek heeft in de buitenkeuken. Dat ze gelijk haar video debuut te pakken heeft en samen met niet de minste foodbloggers mag aanschuiven aan deze prachtige tafel op de plek waar het voor Bettine allemaal begon.

Bettine_saladay_web-98

Bettine_saladay_web-80Bettine_saladay_web-25

The rest is history

Want het blijft een mooi verhaal. Het verhaal van boerenzoon Johan Ewijk die verlangde naar een boerderij in een buitengebied “waar hij in zijn eigen tuin kon pissen”. Niet letterlijk natuurlijk (maar misschien trouwens ook wel haha) maar om aan te geven dat hij vrijheid zocht en ruimte. Twee koeien moesten er komen, wat nota bene door gebrek aan financiële middelen twee geitjes werden….the rest is history.

Bettinehoeve verwerkt namelijk vandaag de dag maar liefst dertig miljoen liter geitenmelk tot kaas per jaar, is marktleider in Nederland en ligt inmiddels in tien landen in de winkel!

Traditioneel ambacht

We mogen mee met een rondleiding door hun eerste productie lokatie, die altijd hier bij het ouderlijk huis is gebleven. Dit geeft een prachtig beeld van het mooie traditionele kaasmakerij-ambacht en de aandacht die de kaas nog altijd krijgt. Persoonlijk zie ik graag waar producten verwerkt worden. Kennis doet waarderen is mijn ervaring. Al was ik van geitenkaas ook zonder kennis al fan.

Fabriek_WEB_16

Fabriek_WEB_1

Nieuw kaasje

De geitenkaas van Bettine is een allemansvriend. Lekker mild, fris en heel verfijnd van smaak. Een fijne dus ook voor onze kinderen die doorgaans toch een metertje of twee naar achter schuiven als er weer eens een uitbundige kaasplank op tafel verschijnt. Of in hartige taarten natuurlijk en als smaakmaker in de salade… Maar nu Bettine met een nieuw kaasje komt is mijn keuze snel gemaakt. Voor mijn #Saladay salade kies ik de nieuwe geduldig gerijpte variant met een iets meer uitgesproken smaak door de rijping. Maar nog altijd mild en toegankelijk.

All the way

Terug in de tuin maak ik, onder het oog van draaiende camera’s (dan ook maar in één keer all the way foodblogger haha) een heerlijke klassieker, ofwel een persoonlijke favoriet.

Makkelijk, lekker en goodlooking! Exactly how I like it. Beetje jonge bladspinazie en veldsla, de beste parmaham die je kunt krijgen, gedroogde pruimen (met vijgen of gegrilde perzik was het trouwens ook zalig geweest!) en plakjes gerijpte geitenkaas. Ik maakte er een Balsamico vinaigrette bij en in een handomdraai stond dit heerlijke schouwspel op tafel. Het recept -in video en uitgeschreven- schreef ik hieronder voor je uit.

—————————————————————————————————————————————-

Salade met gerijpte geitenkaas, parmaham en gedroogde pruimen

ingrediënten

 • mix van veldsla en jonge bladspinazie
 • gedroogde pruimen
 • pistache nootjes
 • parmaham
 • plakjes gerijpte geitenkaas van Bettine
 • 1 sjalotje
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 2 eetlepels balsamico azijn
 • teentje knoflook
 • theelepel Dijon mosterd
 • peper en zout

bereiding

 • Voor de vinaigrette neem je 3 eetlepels olijfolie en mengt dit met 1 eetlepel Balsamico azijn. Voeg een gesnipperd sjalotje, een uitgeknepen knoflookteen en een klein beetje Dijon mosterd toe en zet het goed door elkaar. Peper en zout om het precies op smaak te brengen.
 • Doe de veldsla en jonge bladspinazie in een schaal. Leg er plakjes gerijpte Bettine geitenkaas op, samen met de Parmaham. Snijd de gedroogde pruimen in stukjes en garneer de salade rijkelijk met deze pruimen en de gehakte pistache nootjes.
 • Sprenkel de Balsamico vinaigrette er overheen en klaar ben je!

saladay 1

TIP! nog veel lekkerder wordt deze salade als je de gerijpte geitenkaas heel even in de oven legt zodat je ze lauwwarm kunt gebruiken. En zelf serveer ik deze heerlijke salade het liefst heel nonchalant opgemaakt op een robuuste houten plank!

Bettine_product_web-97saladay 3

 

Vol bewondering zie ik naast mij ook de salades van de andere foodbloggers ontstaan. Kleurrijk, creatief maar vooral allemaal heel aantrekkelijk. Ga daarom zeker ook eens bij hen kijken. Ik beloof je een overload aan zomerse salade-inspiratie!

En ga je zelf aan de slag met het nieuwe gerijpte kaasje van Bettine, geef je me dan een tag? Dat blijf toch altijd nog het ultieme compliment! Heel benieuwd met wat voor creatieve combinaties jullie komen met de nieuwe gerijpte geitenkaas van Bettine!

Bettine_saladay_portret_web-29

 1. The Lemon Kitchen
 2. Annie Pannie
 3. Deb’s Bakery
 4. Annika Weuring
 5. Natalie’s Keuken
 6. Uit Pauline’s Keuken
 7. Myra Madeleine
 8. Salt and Orange

Met een hele speciale vermelding voor de geweldige Belgische Pauline van de blog Danoi die me hielp bij het kiezen van het juiste recept, omdat kiezen nu eenmaal niet mijn sterkste kant is. En voor Ilona van de foodblog worstenbrood en wijn , de enige echte bourgondische (hobby)kok, mijn lieve lijntje achter de schermen die er was voor het finetunen.

Heer-lij-ke mensen, foodies.

Met lieve groeten

logo-myra-ping

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s