Nep Hollander of Bonus Belg?

Het gaat vanzelf, zo vanzelfsprekend als ik me meng tussen het volkomen Belgisch gezelschap. Overal waar ik me beweeg hoor ik het mij zo vertrouwde Vlaamse taaltje. Zinnen die net in een andere volgorde worden uitgesproken dan bij ‘ons’. Met van die mooie klinkende woorden, waardoor alles gelijk een deftiger betekenis krijgt. Synoniemen waarvan ‘wij’ de betekenis enkel kunnen raden. Misschien voelt het eigenlijk het meest als “thuiskomen…”

IMG_7786

Nep Hollander of Bonus Belg

Zeven jaar lang woonde en werkte ik immers in Brussel. Met een Belgische mama en een Nederlandse papa zou de integratie vast geen enkel probleem opleveren. Een kleine misrekening van mijn kant: ik bleek toch meer Nederlands en minder Vlaams dan ik dacht. Iets vaker zwijgen en minder snel to the -zakelijke- point komen bleek al snel de oplossing.

Feed the foodies

Nu was ik onlangs samen met een groot aantal Belgische foodbloggers, medewerkers van de prachtige glossy Culinaire Ambiance en hun professionele (food)partners bij brouwerij Het Anker in Mechelen. We vierden de nieuwe vormgeving van dit mooie foodmagazine. Gemoedelijk, stijlvol en met prachtige producten. Ik herkende onmiddellijk weer de prettige sfeer van toen, die Belgen zo feilloos weten te creeeren.

Bleek ik toch ineens meer Vlaams en minder Nederlands dan ik dacht…

IMG_7626

IMG_7636

De kracht van het combineren

In elk geval werd ik, als grote liefhebber van print -maar met ook een enorm hart voor online- aangenaam verrast toen Culinaire Ambiance ter plaatse aankondigde voortaan ook bekende Belgische foodbloggers het podium te geven. Om ze even hun online wereld te laten verruilen voor papier. De kracht van het cross-mediaal combineren!

Grensoverschrijdend

Zou het niet fantastisch zijn, zo bedacht ik me op dat moment, als dit blad voortaan ook in Nederland verkrijgbaar wordt, inclusief de vertegenwoordiging van ‘onze’ gastronomie in het blad en ditto foodies. Als ze straks niet alleen cross-mediaal maar ook grensoverschrijdend gaan combineren. De Belgen zorgen voor de charmante, stijlvolle, prettige omgeving. De Nederlanders voor de ondernemersgeest en een breder draagvlak!

Het is eigenlijk net als bij het liedje Zoutelande van Bløf. Dat is toch ook veel beter als Pascal het zingt mét de Vlaamse Geike Arnaert?

Enfin, ik zie weer allerlei creatieve kansen….ben ik misschien toch meer Nederlands en minder Vlaams dan ik dacht.

Met lieve groeten,

logo-myra-ping

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s