Water uit eigen bron

“Purezza Premium Water”, lees ik hardop. “Jullie naam komt me zo bekend voor. Zijn wij niet al gelinkt via Instagram?” Ik kijk Menno -zo zou niet veel later blijken- vragend aan. Het is op de Wine Professional waar ik ben om een aantal opdrachtgevers te bezoeken als mijn oog valt op een moderne bar, mooie strak vormgegeven tapkranen en dito glazen flessen…

Dezelfde bron

Tegenover mij staat Menno, een sympathieke sales manager met een boodschap voor slimme ondernemers. “Wij bieden horeca en restaurants een duurzaam alternatief voor gebotteld drinkwater”, legt hij even in het kort uit. “want wat niet iedereen weet, is dat ook veel van de grote bekende watermerken hun water halen uit precies dezelfde mineraalbronnen als onze waterleidingbedrijven.”

Voor slimme ondernemers

Wacht! Wat? Dus die dure flessen water die wij kopen -of in geval van horeca serveren- waarschijnlijk op basis van merkherkenning, model van de fles, of simpelweg uit gewoonte vinden in veel gevallen hun oorsprong bij precies dezelfde mineraalbronnen? Ik wist wel dat onze Nederlandse bodem relatief weinig mineralen bevat en dat ons kraanwater daardoor zacht is en kwalitatief heel sterk, maar het is oprecht pas nu dat ik me realiseer hoe watermarketeers onze perceptie kunnen beïnvloeden.

18

Met een beetje lef

Waarom zou je inderdaad eigenlijk niet als restaurant of hotel je eigen water schenken? Net als iedereen heb je immers al een eigen waterbron van uitstekende kwaliteit tot je beschikking! Bovendien stelt het ministerie van gezondheid enorm strenge eisen aan ons Nederlandse drinkwater. “Ik denk dat je als ondernemer misschien wel een beetje vooruitstrevend moet zijn om Purezza Premium Water te serveren”, reageert Menno. Het is ook nog nieuw in Nederland natuurlijk; carbon filtratie bij je eigen bron. Je moet als ondernemer eerst het verhaal begrijpen, het met trots kunnen navertellen en de voordelen voelen

Wist je dat bruisend water de eetlust opwekt? Daarom combineert bruisend water goed met amuses of lichte gerechtjes en drink je bij uitgesproken gerechten juist beter plat water.

Duurzaam ondernemen

Het klikt en Menno vraagt me of ik niet kan helpen. Hoe krijg je deze mooie boodschap nou bij meer ondernemers? Want stel je gewoon eens voor: met zo’n geavanceerde watertap van Purezza heb je als ondernemer voortaan onbeperkt plat en bruisend water in huis zonder opslag. Het gekoelde water serveer je vervolgens in speciaal voor de horeca ontwikkelde, moderne glazen flessen die ook nog eens prachtig staan op tafel. “En ook niet onbelangrijk, de kosten zijn natuurlijk veel lager”, voegt Menno toe. “Bij de bekende merken zit ook logistiek, marketing en het verpakkingsmateriaal in de verkoopprijs verrekend”. (Nog een groot voordeel inderdaad: minder plastic productie en minder koolstofdioxide uitstoot omdat het niet vervoerd hoeft te worden)

Niet zomaar een kleurloos drankje 

Ik begrijp het, ik kan het navertellen en voel de voordelen voor ondernemers. Samenwerken is dus een logisch gevolg. Mijn gedachten gaan gelijk naar Stefanie van de succesvolle blog Little Spoon. Met haar recepten en verhalen inspireert ze dagelijks tienduizenden(!) mensen zoals jij en ik. Daarnaast is zij horeca-adviseur en helpt ze ondernemers om het maximale te halen uit hun horecaconcept.

De dame bij uitstek dus om een menukaart met flavoured waters, iceteas en cocktails te ontwikkelen. Altijd met bruisend of plat Purezza Premium Water als basis.

…want ook als de Purezza tap eenmaal staat, houden de voordelen niet op ; )

Meer weten? Klik hier  of je stuurt mij een berichtje. Ik stel je met plezier aan hem voor!

14

———-advertorial———-

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s