To the food rescue

I am a food rescuer. What is your super power?

Dankzij het dinsdag gelanceerde platform Verspilling is Verrukkelijk kunnen we nu allemaal een beetje food held zijn. Jam van vanille en peren met een smetje, iced tea van onesthetische citroenen, crostini’s gemaakt van de dagelijks ruim 180000 onverkochte broden…het is slechts een greep uit het creatieve aanbod.

Wist je dat we met z’n allen ruim een derde van de voedselproductie verspillen? Dat komt neer op zo’n, schrik niet, 1.300.000.000.000 kilo eten!

Achttien Nederlandse ondernemers -met dezelfde terechte zorg- hebben hun krachten gebundeld want één ding is duidelijk: voedsel is te kostbaar om te verspillen! Elk van hen produceert dan ook enkel smaakvolle en mooie producten, die gemaakt zijn van ingrediënten die anders worden weggegooid of verwerkt tot diervoeder of biogas.

Denk bijvoorbeeld alleen al eens aan de enorme hoeveelheid sinaasappelschillen door onze liefde voor vers geperste Jus d’Orange? Soop haalt ze op en maakt er natuurlijke zeepproducten van. Of al het koffiedik wat achterblijft, omdat er zonder koffie nu eenmaal niet gewerkt wordt? Gro weet er gelukkig wel raad mee en gebruikt het koffiedik voor de kweek van oesterzwammen. Van deze oesterzwammen maken ze vervolgens krupi chips en burgers…en zo heeft elk product zijn unieke verhaal.

Het gemeenschappelijke doel is natuurlijk om zoveel mogelijk consumenten te bereiken, om ze een stukje bewuster te maken maar gelijk ook een positieve, concrete oplossing te bieden. Inmiddels is het assortiment breed genoeg om in een one stop shop aan te bieden. Bovendien komen ze dit jaar met speciale no waste kerstpakketten en zal er binnenkort in een paar supermarkten in Nederland zelfs een Verspilling is Verrukkelijk schap verschijnen.

…dus mocht je binnenkort producten van hen tegenkomen, denk dan nog maar eens aan wat ik schreef, want een betere wereld begint natuurlijk altijd bij jezelf.

Met liefde,

logo-myra-ping

 

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s