Fourchette Beer

Steeds meer restaurants bieden naast een wijnsuggestie tegenwoordig ook een biersuggestie aan tafel. Net als bij wijn kan de opbouw bij bier namelijk ook van licht en laag alcoholisch naar voller met een hoger alcoholpercentage oplopen! Een blond,- of witbier gaat uitstekend bij vis en een donker biertje bij vlees. Dat is zo´n beetje de vuistregel maar bij de Oost Vlaamse familiebrouwerij van Steenberge gaan ze nog een stapje verder…

Feestelijk en chique

Op een mooie avond in Italie wordt een grote magnum fles Champagne besteld aan een tafel verderop. ´Wat denk je als je dat ziet?´, vraagt zijn tafelgenoot. `Ik denk dat het iemand is die het wel goed voor elkaar heeft´, lacht Jef Versele die inmiddels de zesde generatie vertegenwoordigt van de familiebrouwerij Van Steenberge in Ertvelde (B). Een mooi idee is geboren.

Als we nou toch eens de euforie van het drinken van champagne of wijn zouden kunnen samenbrengen met de uitgesproken karakteristieken van bier. Als we nou eens zorgen dat de prijs kwaliteit top is en met een toegankelijke receptuur en charmante glazen ook aantrekkelijk is voor de vrouwelijke consument.

En zo geschiedde…

Een Fourchette smaakt het best als hij wordt geschonken met een volle schuimkraag en met het bezinksel.

Het beste uit twee werelden

Hij gaat op zoek naar de perfecte receptuur voor bij de beleving die hij voor ogen heeft. Initieel creëert brouwerij Steenberge dit exclusieve speciaalbier in samenwerking met Belgische (sterren-)chefs voor het gastronomische event ‘Fourchette’ in Gent. Samen met hen komt hij tot een receptuur die niet alleen toegankelijk is maar zich ook nog eens uitstekend leent voor foodpairing op heel hoog niveau: een blend van tripel en witbier met een fruitige en florale smaak met toetsen van citrus, pompelmoes, koriander en kruidnagel. Mild en zacht van smaak. Inmiddels is Fourchette beer volledig van de brouwerij en richt zich met dit gastronomisch bier voornamelijk op high-end restaurants en hotels en is daarom exclusief verkrijgbaar in een aantal tophorecazaken, wijn,-en bierspeciaalzaken.

Fourchette combineert zowel bij zoet als bij hartig. Als aperitief maar zeker ook bij kaas. Persoonlijk vind ik hem heel goed passen bij alles wat vis is en wat spicy is. Fourchette is heel verfrissend voor uw palette (Jef Versele, Brouwerij van Steenberge)

Voor de feestdagen

Maar er is goed nieuws, want Fourchette is sinds kort ook via de webshop verkrijgbaar voor thuis. Mooi idee zo vlak voor de feestdagen! Als een verfijnde begeleider van allerlei gerechten of als chique blikvanger op de tafel in een koeler met veel ijs.

Fourchette is verkrijgbaar in 33cl of 75cl en natuurlijk net zo lekker en net zo mooi die van 33cl maar doe mij voor de feestdagen maar zo´n grote fles. Dat staat niet alleen feestelijker, je kunt er ook prima mee doorschenken!

Interesse? | Brouwerij Van Steenberge | Nathalie Steenmeijer | Brand Ambassador Fourchette NL | 0031 6 83962922

Met lieve groeten,

————————————— samenwerking én fan : ) ————————————

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s