Vittorio´s Perzisch ijs

In deze stad van de makers, van de ondernemers met lef en creativiteit, is er één wel heel bijzonder. Natuurlijk ontmoet je weleens iemand die je inspireert, maar heel soms is er dan ineens iemand die gewoon iedereen lijkt te raken!

Bolletjes bomvol liefde en aandacht

Het zweet parelt over zijn voorhoofd als hij in de volle zon zelfgemaakt Perzisch ijs staat te scheppen en verkoelende drankjes van rozenwater mixt met safraan. ´Als je het als werk ziet, dan houd je dit niet vol, maar dit is mijn hart´ zal Vittorio ons niet veel later uitleggen.

Kavansara

Slechts 25 vierkante meter groot is zijn bijzondere huiskamer in de buitenlucht. Pal naast de draaibrug in Tilburg, zonder drempel, zonder deur. Een plek voor mensen die op zoek zijn naar een gesprek of naar ontmoetingen. Een huis (-sara-) voor reizigers (-kavan). ´Een kadootje van een vluchteling aan mijn stad´. Dat mensen jubelen over zijn zalige ijs met kardemom en pistache of zijn heerlijke appeltaart met chocola is leuk, maar als bruggenbouwer ziet hij toch liever mensen met verschillende achtergronden hier met elkaar in gesprek gaan. ´En ik heb er al vier aan elkaar gekoppeld!´, lacht Vittorio.

Huiskamer voor iedereen

Intussen komen er nieuwe gasten ´binnen´ onder het spiksplinternieuwe zeildakje dat hij een paar dagen eerder kreeg van een stadsgenoot. ´Ga zitten, tapijtjes genoeg!´ Vittorio vertelt hoe ook de gemeente mee werkt aan dit, voor Nederland, unieke concept. Zij schonken hem permanente huiskamerbankjes en zorgden voor de aanplant van groen voor meer intimiteit. En dan is er ook nog ´de bloemendame´ die hem vrijwel elke avond verse bloemen komt brengen. Hij lijkt even in gedachten. ´Het is niet meer mijn huiskamer, maar nu echt de huiskamer van iedereen…´.

Rain or shine

In principe is Vittorio er elke dag vanaf 12 uur. Is het lekker zonnig dan is er ijs en verkoelende drankjes. Is het wat frisser dan schenkt hij je met liefde warme thee met appeltaart. Via Facebook heb je altijd de laatste status update en naar huis gaan doet hij echt pas als alle gesprekken zijn gevoerd…

´Ik blijf hoe zwaar het soms ook is genieten van wat ik doe. Echt liefde is wat ik hier investeer!´

KAVANSARA |Vittorio´s Perzisch IJs | Havendijk | Tilburg

Met lieve groeten,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s