Over mij

Als culi-redacteur, met een grote, groeiende community op social media (inmiddels zelfs meer dan 67.000 gelijkgestemden uit Belgie en Nederland), heb ik mijn plek binnen de foodsector helemaal gevonden: passie, emotie, esthetiek, creativiteit, trends, verbinding…alles wat voor mij persoonlijk zo belangrijk is, komt in deze sector zo prachtig samen. Een kadootje!

I enjoy watching people do what they love, because it is a great way to learn how to do so yourself. It’s both contagious and inspirational

Regelmatig heb ik als redacteur het privilege foodies te interviewen en breng ik daarna hun wereld in woord en beeld (print & online). Zo kan het gebeuren dat ik de ene dag in gesprek ben met innovatieve productontwikkelaars of gedreven ondernemers en de andere dag met succesvolle foodbloggers. Soms ook met de allerbeste topchefs die Nederland rijk is…altijd hebben ze een ding gemeen. Ze werken met dezelfde passie en toewijding. En dat vind ik heerlijk inspirerend!!

GEEN FOODBLOG

Kooktechnieken beheersen, mooie combinaties bedenken, liefde hebben voor kwalitatieve ingredienten …onvermijdelijk als je lekker wilt eten, omdat je door culinaire verwennerij bij topchefs weet dat het nog zoveel beter kan. Daarom ook bij mij thuis altijd alles met aandacht en liefde, vers en voor zover mogelijk zelf gemaakt, van sauzen tot soepen, van stoofpotjes tot pasta’s. Maar een eigen blog…die heb ik niet en dat is een bewuste keuze. Het enige wat ik liever doe dan praten over food, is namelijk eten haha

Het kopen van ingredienten, receptontwikkeling en het ‘echte’ koken zelf, daar ben ik te ongeduldig voor. Laat mij maar de functionele chef zijn voor mijn gezin, als inspirator en aanjager van de enige echte chef in huis, mijn hubbie, voor het dekken van een mooie tafel. En buiten mijn gezin als de toeschouwer, de beschrijver, de bewonderaar, de genieter… Een kwestie van doen waar je goed in bent.

The only thing I like better than talking about food is eating

WEL EEN FOODIE

Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende food-overtuigingen: vegetariers, veganisten, superfoodies, no wasters…ik omarm ze allemaal en heb vermoedelijk van elk een beetje. Misschien dekt de term flexanistische bourgondier (als dat al bestaat) wel het best de lading: Iemand die dolgelukkig wordt van de complexiteit, aandacht en smaaksensaties tijdens een diner in een Michelin sterren restaurant… maar ook van de eenvoud van een kroketje uit de muur. Iemand die een dagje zonder vlees heerlijk vindt… maar ook af en toe heftig kan verlangen naar een serieuze Texaanse steak.

Some days you eat salad and go to the gym. Some days you eat cupcakes and refuse to put on pants. It’s called balance

Alles in balans….en zoniet dan loop ik gewoon nog een ‘strafrondje’ ; )

With love,

logo-myra-ping

 

One Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s