EVE

Heb je plannen om Brabant te bezoeken -keigezellig-, vergeet dan zeker Tilburg niet! Daar gebeurt echt alleen maar leuks. En kom je met de trein dan kun je zelfs rollend nog wel naar een heel fijn plekske. Al weleens van het huis van EVE gehoord? Of EVE Tilburg zoals het eigenlijk voluit heet, wat eigenlijk weer staat voor Eten voor Eten?

De energieke Ronald dacht heerlijk ´groots´ toen hij jaren terug aan dit project begon. De prachtige, monumentale treinwerkplaats van de NS moest een tweede leven krijgen. Met behoud van de authentieke draaibrug – waar nog altijd treinspotters uit het hele land op af komen- wilde hij dat het een unieke ontmoetingsplaats werd.

Veel glas, hoge plafonds, staal en de warme luxe van fluweel en zware gordijnen. Ik ben zelf geen Tilburgse kruik maar toch durf ik te zeggen dat het een on-Tiburgse grandeur heeft. Zulke fijne looks, voor iedereen toegankelijk en een deel van de opbrengsten doneren aan het World Food Programme…daar worden we blij van!

Op het menu van Eve vind je Frans georienteerde gerechtjes en dat voelt natuurlijk heerlijk vertrouwd. Maar als je dan een beetje beter kijkt, zie je vast ook ineens alle verrassingen van heel dichtbij. Heb je ooit al eens oesterzwambitterballen gegeten, die gekweekt zijn op de koffiedrab van de lokale Tilburgse horeca? Of een borrelplank -aanrader- met Tilburgs trappistenkaas? Veel eerlijke, verse producten van dichtbij dus in een keur aan ´délicieux´ gerechtjes.

En dan die kast…zucht…die hele interessante kast in de hoek -als je binnenkomt links- bomvol grote glimmende gouden sleutels. Dan wordt dus onmiddellijk de sprookjesprinses in mij wakker. Na een elf meter hoge klim vind je meer dan vijftig geklimatiseerde wijnkluizen op naam. Hier bewaart het huis van Eve wijnen speciaal voor jou, om ze -heerlijk exclusief- tijdens een borrel of diner uit te laten schenken.

Een snelle screening deed mij helaas concluderen dat ik nog geen interessante Tilburgse vrienden heb…gelukkig wel een auto van de juiste autogarage maar om die nou vrienden te noemen!

EVE | Burgemeester Stekelenburgplein 208 | 5041 SC  Tilburg

Met lieve groeten,

3 reacties

  1. Ger Van den Brand

    Mooi om ook Tilburg in het zonnetje te zetten. Was trouwens al ” de schoonste stadvantlaand”.

    El dom., 7 jul. 2019 21:25, WordPress.com escribió:

    > myramadeleine posted: ” Heb je plannen om Brabant te bezoeken > -keigezellig-, vergeet dan zeker Tilburg niet! Daar gebeurt echt alleen > maar leuks. En kom je met de trein dan kun je zelfs rollend nog wel naar > een heel fijn plekske. Al weleens van het huis van EVE gehoord? Of EVE ” >

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s